Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » KONESALIN MODULAARISELLA RAKENTAMISELLA 30% SÄÄSTÖT

Coromatic Oy

KONESALIN MODULAARISELLA RAKENTAMISELLA 30% SÄÄSTÖT

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 10:00
Julkaisija: Coromatic Oy

Anvia Oyj:n uuden konesalin rakennustavan valinta toi yritykselle 30% säästöt, kun elinkaarikustannuksiin kiinnitettiin huomiota jo suunnitteluvaiheessa.

Kun Anvia mietti eri rakennevaihtoehtoja oman IT-laitetilansa toteutukseen, huomattiin jo hyvissä ajoin, että rakentamiskustannukset ovat vain osa pitkäaikaisista investointikustannuksista.

- Yleinen harhaluulo on, että laitetilan rakentaminen ja palvelimet ovat suurimmat kulut, sanoo Anvia Hosting Oy:n toimitusjohtaja Ludvig Liljequist. – Ison laitetilan viilentäminen ja energian hyödyntämisen huolimaton suunnittelu maksavat jopa enemmän, Liljequist jatkaa.

Palvelinten määrän kasvaessa myös ylläpidon kustannukset nousevat. Modulaarisen konttikonesalin rakennustapa mahdollistaa kustannussäästön, sillä IT-järjestelmän pyörittämiseen tarvittava sähkö- ja jäähdytyskapasiteetti kohdistetaan vain toiminnassa olevaan tilaan. Tämä turvaa myös kriittisen IT-laitteiston, sillä esimerkiksi erillinen jäähdytysjärjestelmä on vain modulaarisen konesalin järjestelmän käytössä erillään muusta kiinteistötekniikasta.  

- Coromaticin modulaarisen konesalin toteutusratkaisu oli meille parhaiten soveltuva malli. Sekä rakennus- että käyttökustannukset pienenivät 30 prosenttia modulaarisen ratkaisun ansiosta verrattuna perinteiseen rakennustapaan, kertoo Ludvig Liljequist. – Käyttökustannukset pysyvät kurissa, kun kapasiteetti on oikein mitoitettu, Liljequist jatkaa.

Nimensä mukaisesti modulaarinen konesali rakennettiin niin, että sitä on helppo kasvattaa niin rakenteiden, tekniikan kuin järjestelmienkin osalta pienissä erissä.

- Kiinteistön ja IT-osaston yhteistyö konesalinrakentamisessa on välttämätöntä. Siksi on oleellista, että valittu konesali-infrastruktuurin toimittaja ja rakentaja osallistuu projektiin jo suunnitteluvaiheessa, Coromaticin toimitusjohtaja Kari Ojala korostaa. - Modulaarisesti rakennettavat konesalit ovat nyt rantautuneet Suomeen ja niitä tullaan käyttämään yhä enemmän rakennusteknisenä ratkaisuna, Ojala jatkaa.

Lisätiedot:

Coromatic Oy, Kari Ojala, puh. 0400 458 332, kari.ojala@coromatic.fi
Anvia Hosting Oy, Ludvig Liljequist, puh. 050 563 6362, ludvig.liljequist@anvia.fi

Anvia lyhyesti:

Anvia muodostuu Anvia Oyj:stä (ent. Vaasan Läänin Puhelin Oy) ja sen tytäryhtiöistä. Konsernilla on kolme liiketoiminta-aluetta: ICT eli IT-alan ja tietoliikenteen palvelu- ja verkkoliiketoiminta, Securi-turvaliiketoiminta sekä TV-liiketoiminta. Monialaisena, viestintään erikoistuneena konsernina Anvia tarjoaa palveluita kuluttajien, yritysten ja julkisyhteisöjen yhteydenpitoon, tietotekniikkaan ja turvallisuuteen sekä liikkuvan kuvan välittämiseen.

Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 115 M€, kannattavuus hyvä ja vakavaraisuus erinomainen. Konsernin tavoitteena on kasvaa kannattavasti ja  kehittää liiketoimintojaan. Henkilöstöä on tällä hetkellä noin 700.

Liitetiedostot

Coromatic lyhyesti:

Coromatic konserni on markkinajohtaja pohjoismaissa liiketoiminnan jatkuvuuden ja toimintakriittisten tilojen turvaamisessa. Konsernin asiantuntemus kokonaisratkaisujen toimittajana sisältää konesalien, palvelinhuoneiden, luotettavan virransyötön ja tietoliikennekaapelien infrastruktuurin  sekä niihin liittyvät palvelut.  Konserniin kuuluvat Coromatic AB, Metric Power Systems AB ja Skandinaviska Kraft Ruotsissa, Coromatic AS, Metric AS ja Reservekraft AS Norjassa, Coromatic A/S, Atek A/S ja Scanpocon A/S Tanskassa sekä Coromatic Oy Suomessa. Suurimmat omistajat ovat yrityksen johto ja työntekijät yhdessä pääomasijoittaja EQT:n kanssa.

Coromatic konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 1,2 miljardia SEK eli noin 140 miljoonaa euroa.  Konsernissa on 335 työntekijää 15 pohjoismaissa toimipisteessä ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs