Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kodin energiatehokkuus kuntoon korjaushankkeen sivutuotteena

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Kodin energiatehokkuus kuntoon korjaushankkeen sivutuotteena

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

 

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoima Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke järjestää keskiviikkona 2.12. TUMAssa maksuttoman Energiatehokas remontti -koulutustilaisuuden eteläsavolaisille pientaloasukkaille, jotka suunnittelevat kodin korjaushanketta. Tarkoitus on neuvoa osallistujia tulevan remontin suunnittelussa siten, että energiatehokkuus tulee huomioiduksi osana korjaushanketta.

 

Kodin korjaus- tai remonttihanke tarjoaa tilaisuuden parantaa kodin energiatehokkuutta ja vähentää energiankulutusta pienillä lisäkustannuksilla. – Korjaushankkeen suunnittelussa kannattaa huomioida esimerkiksi kodin lämmöneristys ja tarve lisäeristykselle, rakenteiden tiivistäminen sekä lämmitysjärjestelmien valinta tai huoltotarpeet. Nämä ovat keskeisiä tekijöitä rakennuksen energiatehokkuuden kannalta, toteaa projekti-insinööri Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

 

Energiaremontin avulla saavutettavat säästöt riippuvat pitkälti rakennuksen alkuperäisestä kunnosta ja siitä, mitä korjaushanke pitää sisällään. – Joka tapauksessa jo pienet parannukset energiatehokkuudessa heijastuvat energiakustannuksiin. Energiaremontista voi olla hyötyä myös siinä tapauksessa, että koti menee myöhemmin myyntiin, sillä rakennuksen energiatehokkuudesta kertova energiatodistus on pakollinen useimmissa kiinteistökaupoissa.

 

Energiatehokas remontti -koulutustilaisuuden sisällöstä vastaa Pientalorakentamisen kehittämiskeskus ry (PRKK). Koulutuksessa käsitellään laajasti korjaushankkeita suunnittelusta lupamenettelyyn ja valvontaan, remontin kustannuksiin ja toteutustapoihin sekä toimiviin rakenneratkaisuihin ja kosteus- ja homeongelmien välttämiseen. Erityisesti painopiste on energiatehokkuuteen vaikuttavissa asioissa.

 

Aika: keskiviikko 2.12. klo 17.30-20.30

Paikka: TUMA, Sammonkatu 12, Mikkeli

Ilmoittautuminen: 1.12. mennessä osoitteessa www.prkk.fi

 

Lisätietoja:

Laura Vuorinen, projekti-insinööri, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Palvelua tarjotaan Kuluttajien energianeuvonta 2015 -hankkeen puitteissa. Hanketta koordinoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, ja sitä rahoittavat Suur-Savon Sähkö Oy, Etelä-Savon Energia Oy, Mikkelin kaupunki, Suur-Savon Energiasäätiö sekä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Energianeuvontaa toteutetaan osana Biosaimaa-klusterin toimintaa ja yhteistyössä Motiva Oy:n kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs