Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » KNAUFIN HERADESIGN-ALAKATTOLEVYT LÄPÄISIVÄT SANTARANNAN TIUKAN RAKENNUSMATERIAALIKRITEERISTÖN

Knauf Oy

KNAUFIN HERADESIGN-ALAKATTOLEVYT LÄPÄISIVÄT SANTARANNAN TIUKAN RAKENNUSMATERIAALIKRITEERISTÖN

Julkaistu: 01.09.2010 klo 12:00
Julkaisija: Knauf Oy

Santarannan omintakeinen arkkitehtuuri asettaa tiukat vaatimukset rakennusmateriaaleille. Myös rakennuksen isäntä, Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki, haluaa satsata laatuun. Materiaalivalintojen taustalla on tahto tehdä talosta ikuinen. Alakattolevyjen valinnassa Sipe päätyi ekologiseen ja erinomaiset akustiset ominaisuudet omaavaan Heradesign- puumagnesiittilevyyn.

TIEDOTE 1.9.2010


KNAUFIN HERADESIGN-ALAKATTOLEVYT LÄPÄISIVÄT SANTARANNAN TIUKAN
RAKENNUSMATERIAALIKRITEERISTÖN

Santarannan omintakeinen arkkitehtuuri asettaa tiukat vaatimukset rakennusmateriaaleille. Myös rakennuksen isäntä, Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki, haluaa satsata laatuun. Materiaalivalintojen taustalla on tahto tehdä talosta ikuinen. Alakattolevyjen valinnassa Sipe päätyi ekologiseen ja erinomaiset akustiset ominaisuudet omaavaan Heradesign- puumagnesiittilevyyn.

Heinolan Santarannassa käynnistyi Sipe Santapukin vierastalon rakennushanke syksyllä 2008. Arkkitehti Eric Lloyd Wright suunnitteli Sipelle vapaa-ajan kohteen orgaanisen arkkitehtuurin filosofian mukaisesti. Lähtökohtana olivat ympäröivä luonto ja sen muodot. Rakenteellisena ratkaisuna käytettiin ns. mehiläiskennorasteria; rakenteilla olevaan vierasrakennukseen tulee jopa 16 kulmaa.

Parhaat ja kestävimmät materiaalit
Orgaanisen arkkitehtuurin tyylin mukaisesti Santarannassa käytettävän materiaalikirjon kantavina teemoina ovat pitkä käyttöikä, hyvä kulutuksensieto ja paras mahdollinen laatu.

Eric Lloyd Wright valitsi Santarannan kohteen sisätilojen alakattoihin sekä ulos räystäiden alapintoihin levyiksi Knaufin Heradesign-puumagnesiittilevyt. Levyt on valmistettu ekologisesti puusta, vedestä ja magnesiitista. Ainutlaatuinen sideaine magnesiitti on ihanteellinen puulle. Magnesiitti suojaa puukuituja ja säilyttää niiden elastisuuden. Heradesign-levyt asennettiin rakennuksen sisäkattoihin sekä ulos räystäiden alapintoihin.

– Näistä materiaaleista tehdyt akustiikkalevyt ovat kaikin tavoin vakuuttavia merkittävien äänenvaimennus ja rakennusbiologisten ominaisuuksiensa vuoksi. Levyt tasaavat sisätilan ilmankosteutta ja soveltuvat yhtä hyvin sekä ulos että sisälle. Tärkeää on myös että levyjen materiaali on harmoniassa ympäröivän luonnon kanssa, Sipe sanoo.

Heradesign-levyissä yhdistyvät ekologisuus ja trendikkyys
Heradesign-levyjä on valittavana 17 erilaisella reunaratkaisuvaihtoehdolla arkkitehtuurisen konseptin ja aiotun kattojärjestelmän mukaan. Santarannan vierastalon ulkotilojen levyissä on viistetyt reunat. Näiden ansiosta syntyvät varjot, jotka antavat omat tehosteensa näkymälle.

- Levyissä yhdistyvät hienosti ekologisuus ja trendikkyys. Heradesign-levyt valittiin sisään ja ulos juuri siksi, että sisältä ulos katsottaessa näkymä säilyy yhtenäisenä ja trendikkäänä, Sipe toteaa.

Levyn valmistuksessa käytetty puu on peräisin kestävän kehityksen mukaisesti hoidetuista itävaltalaisista metsistä - uusiutuvasta luonnonvarasta - ja levyillä on keskieurooppalainen ympäristösertifikaatti.

Ensimmäiset Heradesign-puumagnesiittilevyt tuotiin markkinoille jo vuonna 1935, joten myös Eric Lloyd Wright oli tutustunut niihin entuudestaan pitkän uransa aikana, ja antoi Sipen valinnalle heti hyväksyntänsä.
– Tahdon hyväksyttää kaiken Ericillä, sillä vaikka itse olenkin hankkeeni isäntä, tämä projekti on suuresti arvostamani maestron taideteos, jonka toteutuksen pyrin tekemään pilkulleen hänen visionsa mukaisesti. Mutta kyllä minulla oli perhosia vatsanpohjassa ennen asentamista, siitä miten asentajat onnistuvat tässä vaativassa työssä, Sipe pähkäilee näin jälkeenpäin.

Teknisesti haasteellinen kohde
– Haasteellisinta Santarannan projektissa ovat kaarevat sisäkattorakenteet, tuotepäällikkö Kalle Vuorinen Knaufilta huomauttaa.
Knaufilla ei ole ollut aiemmin projektia Suomessa, missä näin olisi tehty. Teknisesti toteutus oli erittäin haasteellista ja vaati asentajilta taitoa ja huolellisuutta. Heradesign-levyihin työstettiin taustapuolelle kaksi ”viilto” sirkkelillä,  jotta ne saatiin taipumaan halutulle kaarelle.

Santarannan kohteessa käytetyt Heradesign tuotetiedot
-    Sisätiloissa Heradesign Superfine 1 mm lastu, 600 x 1200mm x 25 mm,reunamuoto AK00
     ja Heradesign Plano, 600 x 1200mm x 25 mm, reunamuoto AK01, RAL 9010
-    Ulkotiloissa Heradesign Plano, 600 x 1200mm x 25 mm, reunamuoto AK01, RAL 9010


Lisätietoja: Tuotepäällikkö Kalle Vuorinen, puh. 040 3076 412, kalle.vuorinen@knauf.fi

Knauf Oy on yksi Euroopan suurimmista rakennusmateriaalivalmistajista, jolla on toimintaa maailmanlaajuisesti. Knaufilla on yli 150 tuotantolaitosta ja 22 000 työntekijää. Suomessa Knauf valmistaa kipsilevyjä Kankaanpään tehtaalla, Suomessa on n. 75 työntekijää. Knaufin tuotevalikoimaan kuuluvat kipsikartonkilevyt, kipsipohjaiset laastit ja lattiamassat, Danoline-akustiikkalevyt, Aquapanel -sementtilevyt, Heradesign-puumagnesiittilevyt, teräsrangat, tarkastusluukut sekä laastipumput ja –sekoittajat. www.knauf.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs