Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kittilän kaivos on vähentänyt puhdistetun prosessiveden lisäjuoksutusta

Agnico Eagle Finland Oy

Kittilän kaivos on vähentänyt puhdistetun prosessiveden lisäjuoksutusta

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 14:24
Julkaisija: Agnico Eagle Finland Oy

Agnico Eagle Finland Oy:n Kittilän kaivos on vähentänyt puhdistetun prosessiveden lisäjuoksutusta NP3-rikastushiekka-altaasta pintavalutuskentälle. Toimenpiteet ovat edenneet suunnitellusti, minkä johdosta ylimääräistä juoksutusta pystytään jo vähentämään.

Kittilän kaivos teki aiemmin Lapin ELY-keskukselle ilmoituksen poikkeuksellisesta tilanteesta ja sai siltä päätöksen, jonka mukaan puhdistettua prosessivettä voidaan pumpata NP3-altaasta ylimääräisenä juoksutuksena viiden viikon ajan lokakuun lopusta marraskuun loppuun. Lapin ELY-keskuksen päätöksen jälkeen ylimääräiset juoksutukset alkoivat 23. lokakuuta. Päätöksen mukaan prosessiveden lisäjuoksutus voi olla enintään 400 kuutiometriä tunnissa ympäristöluvan salliman määrän lisäksi. Kun NP3-altaan vedenpinta on laskenut tasolle +231,50, lisäjuoksutuksen määrää on pienennettävä 300 kuutiometriin tunnissa. Lauantaina 7. marraskuuta tämä tavoite saavutettiin, ja lisäjuoksutuksen määrää vähennettiin ELY-keskuksen päätöksen mukaisesti sadalla kuutiometrillä tunnissa.

Puhdistetun prosessiveden lisäjuoksutuksen avulla NP3-altaan vedenpinta saadaan laskettua sellaiselle tasolle, että kaivosyhtiö pääsee turvallisesti jatkamaan altaan korjaavia toimenpiteitä. Prosessiveden laatu on ympäristöluvan määräysten mukainen.

Lisätietoa: Toimitusjohtaja Ingmar Haga, Agnico Eagle Finland Oy, puh. 040 700 3518, sähköposti: ingmar.haga@agnicoeagle.com

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos, jonka todetut ja todennäköiset malmivarat ovat noin 4,7 miljoonaa unssia. Kittilän kaivoksen omistaa Agnico Eagle Finland Oy, joka on kanadalaisen kullantuottajan Agnico Eagle Mines Limitedin tytäryhtiö. Emoyhtiöllä on kaivoksia Kanadassa, Suomessa ja Meksikossa sekä malminetsintää Pohjoismaissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Nykyisellä tuotantomäärällä Kittilän kaivoksen odotetaan toimivan noin vuoteen 2036 saakka. Kaivos työllistää noin 600 henkeä.

www.agnicoeagle.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs