Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Keijo Ullakosta Vuoden rialainen 2014

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry

Keijo Ullakosta Vuoden rialainen 2014

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2014 klo 13:00
Julkaisija: Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry

TIEDOTE

                                                                        Julkaistavissa 22.11.2014 klo 13.00

 

Keijo Ullakosta Vuoden rialainen 2014

Lakea Oy:n toimitusjohtaja rakennusinsinööri Keijo Ullakolle on myönnetty vuoden rialainen –palkinto Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa Helsingissä 22.11.2014. Ullakko tunnetaan erityisesti ekotehokkuuteen liittyvien innovatiivisten ratkaisujen edistäjänä sekä sosiaalisen asuntotuotannon toteuttajana ja kehittäjänä.

Ullakko on valmistunut rakennusinsinööriksi Vaasan teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1976. Työuransa hän on luonut mm. Vaasan kaupungin palveluksessa projekti-insinöörinä ja projektipäällikkönä useissa vaativissa uudisrakennus- ja peruskorjauskohteissa.

Hän on toiminut myös itsenäisenä yrittäjänä tarjoten rakennuttaja- ja valvontapalveluita Pohjanmaalla. Kohteista mainittakoon Euroopan suurin palloilu- ja yleisurheiluhalli, Botniahalli. Hän on toiminut myös kuntayhtymän Vaasan seudun Urheiluhallit johtajana. Tästä tehtävästä Ullakko siirtyi Vaasan Asuntomessujen projektipäälliköksi. Tehtäviin kuului mm. alueen kaavoitus, infran rakentaminen ja messutapahtuman, toteutuksen ja itse tapahtuman koordinointi. Ullakon johdolla alueelle rakennettiin omavarainen sähkön ja lämmön tuotannon ratkaisu.

Lakea Oy:n toiminnanjohtajan tehtävät Ullakko otti vastaan vuonna 2008. Yritys on Ullakon aikana kasvattanut voimakkaasti liikevaihtoaan ja tehnyt mittavia investointipäätöksiä. Toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi toiminnaksi palvelutalojen ja puurakentamisen tuotteistamisen kautta. Ullakko on profiloitunut myös valtion tukeman, kohtuuhintaisen asuntotuotannon puolestapuhujana ja tuotannon toteuttajana. Ullakko on hyödyntänyt useissa hankkeissa ammattikorkeakoulu- ja yliopistotutkimusta. Tavoitteenaan eko- ja kustannustehokkuuden sekä asukkaiden tarpeiden parantaminen asunto- ja toimitilarakentamisessa. Yhtiön investointiohjelma vuodelle 2014 pitää sisällään yli sadan miljoonan euron investoinnit.

Ullakko on toiminut useissa luottamustehtävissä mm. Merenkurkun RIAn puheenjohtajana ja RIAn liittohallituksen jäsenenä.

Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry on teknillisistä oppilaitoksista ja ammattikorkeakouluista valmistuneiden rakennusalan ammattilaisten sekä alan opiskelijoiden valtakunnallinen liitto. Liitossa on noin 11.000 jäsentä. RIA on Keskusjärjestö STTK:n jäsenliitto.

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja.

Liitetiedostot

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kimmo Sandberg, s-posti: kimmo.sandberg@ria.fi                       

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry on ammattikorkeakouluista ja teknillisistä oppilaitoksista valmistuneiden rakennusalan toimihenkilöiden valtakunnallinen keskusliitto. Liittoon kuuluu 10.000  rakennusmestaria, rakennusinsinööriä ja -arkkitehtia sekä miljöösuunnittelijaa. RIA on STTK:n jäsenliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs