Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kaupakeskus Ainoan viimeisen osan urakkasopimus allekirjoitetaan tänään

LähiTapiola

Kaupakeskus Ainoan viimeisen osan urakkasopimus allekirjoitetaan tänään

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2016 klo 10:30
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola Kinteistövarainhoito Oy:n hallinoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III on valinnut SRV:n projektinjohtourakoitsijaksi Ainoa- ja Kirjokansi -hankkeeseen, jossa Espoon Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista jatketaan. SRV toimii myös nyt rakenteilla olevan kauppakeskus Ainoan ja sen yläpuolelle rakennettavien Kirjokansi-asuntojen projektinjohtourakoitsijana.

Ainoa- ja Kirjokansi -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa. Nyt allekirjoitettavan urakkasopimuksen arvo on yli 100 miljoonaa euroa.  

Ainoan kolmannessa ja viimeisessä rakennusvaiheessa Tapiolan keskustaan tehdään täysin uusi liikerakennus ja sen yläpuolelle Kirjokannelle kaksi kerrostaloa, joissa tulee olemaan yhteensä 106 asuntoa. Työ aloitetaan purkamalla nykyisen Stockmannin tavaratalon kiinteistö, jonka tilalle rakennetaan noin 20 000 neliömetrin verran uusia liiketiloja. Töiden aikana Ainoa ja Tapiolan Stockmann palvelevat asiakkaitaan normaalisti. Tapiolan Stockmann siirtyy nykyiseltä paikaltaan Ainoan nyt rakenteilla olevan laajennusosaan vuonna 2017. 

Ainoa kauppakeskuksen kolmannen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 lopulla, ja sen päälle rakennettavien kerrostalojen on arvioitu valmistuvan vuonna 2020.

Ainoa kauppakeskuksen alle tehdään Merituulentien liityntäbussiterminaali, jonka rakentamisesta SRV vastaa. Tapiolan uusi metroasema tulee kytkeytymään vahvasti uuteen Merituulentielle rakennettavaan Ainoa kauppakeskukseen ja bussiterminaaliin. Uusi bussiterminaali on toiminnassa vuoden 2018 loppuun mennessä.

”Päätös rakennustöiden jatkamisesta on ollut helppoa, kun nyt rakennettavan kauppakeskus Ainoan toisesta vaiheesta on vuokrattu noin 90 prosenttia ja Kirjokannen asunnoista on myyty noin 50 prosenttia. Myynti ja vuokrausluvut kertovat sen, että me olemme rakentamassa tiloja ja asuntoja, jotka ovat kysyttyjä nyt ja tulevaisuudessa. Tulevaisuuden keskustassa tulee palvelut ja asuminen olla tiiviisti integroituja. Näin saadaan hyvä ”pöhinä” aikaiseksi”, LähiTapiolan kiinteistöpääomarahastojohtaja Kim Särs kertoo. 

 

Lisätietoja:

Kim Särs, kiinteistöpääomarahastojohtaja,
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
p. 040 5019981
kim.sars@lahitapiola.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs