Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kaarikadun korttelisuunnittelukilpailu ratkesi

Lahden kaupunki

Kaarikadun korttelisuunnittelukilpailu ratkesi

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 12:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

 

Lahden kaupungin maankäyttö järjesti korttelisuunnittelukilpailun entiselle kaupunginpuutarhan alueelle Launeen keskuspuiston ja Kaarikadun länsipuolelle. Alueelle on vuonna 2010 kaavoitettu asuinkerrostalojen kortteli.

 

Kilpailun tavoitteena oli löytää koko kilpailualuetta koskeva toteutuskelpoinen korttelisuunnitelma, joka ohjaa rakentamisen ja eri toimintojen sijoittumista korttelissa. Tavoitteena oli myös valita hankkeen vapaarahoitteiselle osalle toteuttaja, joka rakentaa tai rakennuttaa arkkitehtuuriltaan, asuttavuudeltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan laadukkaan kohteen niin, että se täydentää kaupunkikuvaa sekä muodostaa hyvää lähiympäristöä ollen samalla kohtuuhintaista. Vapaarahoitteinen osa käsittää noin puolet korttelin rakennusoikeudesta, loput kaupunki pitää itsellään ja luovuttaa sen tuettuun tai siihen rinnastettavaan asuntotuotantoon.

 

Kilpailuun saatiin kuusi ehdotusta ja se päättyi 31.3.2014. Kilpailussa arvioitiin kolmea osa-aluetta, jotka olivat toimivuus, arkkitehtuuri ja taloudellisuus. Teknisen lautakunnan asettama kuusihenkinen arvosteluryhmä käsitteli ja pisteytti kilpailuehdotukset kunkin osa-alueen osalta.

 

Tekninen lautakunta päätti 17.6. kilpailun arvosteluryhmän esityksen perusteella valita ehdotuksen "Triangeli" kilpailun voittajaksi. Ehdotuksen tekijä on Lemminkäinen Talo Oy ja pääsuunnittelija Arkkitehtipalvelu Oy. Varasijalle valittiin ehdotus "Kuulas", jonka tekijä on Salpausselän Rakentajat Oy ja pääsuunnittelija Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

 

Voittaneen ehdotuksen arvioinnissa todettiin sen luovan sympaattista, värikästä, tunnistettavaa ja jopa leikittelevää ilmettä, joka sopii viereisen laajan leikkipuiston yhteyteen ja alueen imagoon ollen samalla riittävän arvokasta viereisten kirkollisten rakennusten läheisyyteen. Kattomuodoilla on onnistuttu luomaan yksinkertaisella tavalla omaleimainen ulkoasu rakennuksille. Voittanut ehdotus erottui muista kilpailuehdotuksista erityisesti taloudellisuudellaan.

Lisätietoja kilpailusta löytyy Lahden kaupungin verkkosivuilta: http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/8394D6A7CED71081C2257C44002B0159

 

Tiedustelut:
Juha Helminen
kaupungingeodeetti
puh. 050 387 8710
etunimi.sukunimi@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs