Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Jyväskylän yliopiston Päärakennus (C), korjaustyöt jatkuvat

SYK Oy

Jyväskylän yliopiston Päärakennus (C), korjaustyöt jatkuvat

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 13:59
Julkaisija: SYK Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on saanut tarvittavat luvat, jotta Jyväskylän yliopiston Päärakennuksen (C) korjaustyöt voivat jatkua. Työmaan aloituskokous on jo pidetty.

Alvar Aallon kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu Jyväskylän kampusalueen Päärakennus valmistui vuonna 1956. Rakennuksessa on toteutettu useita muutos- ja korjaustöitä aina 60-luvulta lähtien. Viimeisin sisäilmakorjaus on tehty vuonna 2007. Aikaisemmista yrityksistä huolimatta rakennuksessa koetut sisäilmaongelmat eivät ole ratkenneet.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on halunnut varmistaa, että Päärakennuksen korjauslaajuus on riittävä, jotta rakennus on terveellinen ja turvallinen. Tehtyjen lisätutkimusten ja selvitysten jälkeen Museovirasto on antanut lausunnon, jonka mukaan Päärakennuksen korjaustyöt voidaan aloittaa. Seuraavaksi työn alle tulevat Päärakennuksen juhlasalin ilmanvaihdon parantaminen, alkuperäisten linoleumlattioiden vaihto sekä yhdyskäytävän 161 lattiarakenteiden korjaaminen.

Työmaan aloituskokous pidettiin 5.5. Rakennuksen korjaustyöt kestävät koko päärakennuksen (C) osalta noin 1,5 vuotta. Kirjaston osuus valmistuu loppuvuodesta 2015 ja Päärakennuksen korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2017.

Asiantuntijaviranomaisena korjaustyössä toimii Museovirasto ja lisäksi hankkeelle nimettiin ulkopuolinen asiantuntijatarkastaja rakennuttajan esityksen mukaan. Asiantuntijatarkastajana toimii Tapani Mustonen, Arkkitehdit Mustonen Oy:stä. Mustonen on toiminut myös Lozzin peruskorjauksen pääsuunnittelijana sekä vuoden lopussa valmistuneen U2 –rakennuksen peruskorjauksen pääsuunnittelijana.

 ”Meidän ja yliopiston yhteinen tavoite on saada tämä arvorakennus korjattua käyttökuntoon. Olemme yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa vaatineet viranomaisia hyväksymään sellaisen korjaussuunnitelman, jossa mikrobivaurioisia tai muuten riskirakenteita ja materiaaleja ei jätettäisi peittyviin rakenteisiin. Nyt näihin vaatimuksiin on vastattu ja pääsemme aloittamaan korjaustyöt” kommentoi toimitusjohtaja Mauno Sievänen.

”Olemme todella iloisia päärakennuksen korjauksen uudelleen käynnistymisestä. Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset ovat yliopistolle tärkeitä mainetekijöitä ja osa yliopiston vahvaa identiteettiä. Vihdoin olemme saamassa kampuksen takaisin omaan arvokkaaseen asuunsa”, toteaa Jyväskylän yliopiston hallintojohtaja Kirsi Moisander.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (Syk Oy) on vakavarainen ja innovatiivinen kiinteistönkehittäjä. Syk Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Syk Oy kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opiskelua. Suomen Yliopistokiinteistöt omistavat Suomen valtio sekä pääkaupunkiseudun ulkopuoliset yliopistot. www.sykoy.fi

Lisätietoja:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
Aki Havia, johtaja Rakennuttaminen ja ylläpito
puh. 040 527 7511, aki.havia@sykoy.fi
 
Jyväskylän yliopisto,
Kirsi Moisander, hallintojohtaja
puh. 0400 248 061, kirsi.moisander@jyu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs