Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Joensuun poliisiaseman ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden sisäilmakorjaukset valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä

Senaatti-kiinteistöt

Joensuun poliisiaseman ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden sisäilmakorjaukset valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 15:05
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt ja Kontiolahden kunta ovat yhdessä selvittäneet kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana Itä-Suomen poliisilaitoksen Joensuun poliisiaseman ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden sisäilmaolosuhteisiin liittyviä ongelmia Kontiolahden kunnan omistamissa tiloissa osoitteessa Lammintie 1, Kontiolahti. 

Tehdyissä sisäilmaselvityksissä on todettu rakenteissa epäkohtia, joilla voidaan olettaa olevan syy-yhteys poliisin ja käräjäoikeuden työntekijöiden oireiluihin. Sisäilmaselvityksessä löytyneiden epäkohtien korjaustoimenpiteisiin on ryhdytty välittömästi heinäkuussa 2014. Korjaustoimenpiteet on pääosin tehty ja olemme saaneet positiivista palautetta työntekijöiden suunnalta parantuneista sisäolosuhteista. Kaikki sisäilman laatuun vaikuttavat korjaukset saadaan pääosin valmiiksi vuoden 2014 loppuun mennessä. Näiden korjaustoimenpiteiden jälkeen käräjäoikeuden istuntosali- taikka muissakaan tiloissa ei ole sellaisia sisäilman laatua heikentäviä tekijöitä, joilla olisi myöskään asiakasturvallisuuden kannalta estävää vaikutusta tilojen käyttämiseen käräjäoikeuden istuntosalitiloina.

Suoritetuilla korjauksilla ei kuitenkaan saavuteta kaikkien poliisin työntekijöiden osalta sellaista toivottua lopputulosta, jotta he voisivat työterveyslääkärin lausunnon mukaan työskennellä rakennuksessa täysipäiväisesti. Kontiolahden kunta ja Senaatti-kiinteistöt ovat päättäneet hankkia Itä-Suomen poliisilaitoksen esityksestä korvaavat väistötilat kymmenelle henkilölle Lammintie 1 kiinteistölle  toimistoparakkiratkaisuna. Väistötiloihin sijoitetaan ne henkilöt, jotka työterveyslääkärin arvion mukaan oireilevat vakavasti nykyisissä työskentelytiloissa. Väistötilat ovat käytössä siihen asti, kunnes uusi Joensuun oikeus- ja poliisitalo valmistuu lokakuussa 2017.  

 

Lisätietoja antavat:

Senaatti-kiinteistöt, aluejohtaja Jyrki Reinikainen, p.040 565 5181, jyrki.reinikainen@senaatti.fi

Kontiolahden kunta, tekninen johtaja Eero Pölönen, p.0500 577 960, eero.polonen@kontiolahti.fi

Itä-suomen poliisilaitos, apulaispäällikkö Kai Markkula, p.0295 456 150, kai.markkula@poliisi.fi 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus, laamanni Juhani Mähönen, p.0295 648 356, juhani.mahonen@oikeus.fi

 

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs