Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » IVT lanseeraa”älypumpun” - Kyseessä markkinoiden tehokkain maalämpöpumppu

IVT

IVT lanseeraa”älypumpun” - Kyseessä markkinoiden tehokkain maalämpöpumppu

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2012 klo 12:15
Julkaisija: IVT

IVT:n uusi älykäs maalämpöpumppu Premium Line EQ alentaa lämmityskustannuksia jopa 80 prosenttia verrattuna  esimerkiksi suorasähkölämmitykseen tai öljylämmitykseen.

"Kun aloimme kehittää PremiumLine EQ:ta, tavoitteenamme oli rakentaa markkinoiden tehokkain lämpöpumppu. Mittaukset osoittavat EN 255 standardin mukaan huikean COP 5,1 arvon, joka on korkein maalämpöpumpulle mitattu arvo ja merkittävä parannus verrattuna aikaisempiin tuloksiin. Myös EN 14511 -vertailussa älypumppumme saa parhaan tuloksen", IVT:n tuotepäällikkö Pasi Eskelin kertoo.

COP on hyötysuhde, joka kertoo, kuinka paljon lämpötehoa laite antaa suhteessa kulutettuun sähköenergiaan. COP-arvo 5,1 tarkoittaa, että lämpöpumppu tuottaa lämpöä 5,1 kilowattituntia jokaista käyttämäänsä sähkökilowattituntia kohden.

IVT PremiumLine EQ perustuu intensiiviselle tutkimus- ja kehitystyölle. Kehitystä on tapahtunut muun muassa kompressorissa ja jäähdytyspiirissä. DPC (Dynamic Pump Control) ja itsesäätyvä matala kiertovesipumppu varmistavat, että hyvä COP-taso ja sitä kautta energiansäästö on maksimoitu, vuodenajasta tai lämpötilan vaihteluista riippumatta. Laitteelle on myönnetty Joutsenmerkki sen energiatehokkuuden ansiosta. Premium Line EQ on kehitetty IVT:n omassa tutkimuskeskuksessa Ruotsin Tranåsissa, jossa sitä myös valmistetaan.

Käyttöä helpottamaan tulossa älypuhelinsovellus

Premium Line EQ:n käytettävyyttä helpottaa toukokuussa 2012 lanseerattava älypuhelinsovellus, IVT Anywhere. Kyseessä on kauko-ohjausjärjestelmä joka toimii Android ja iPhone -älypuhelimissa. Kauko-ohjausjärjestelmä soveltuu kaikkiin IVT:n lämpöpumppuihin, joissa on Rego 1000 -ohjausjärjestelmä.

Lisätietoja: tuotepäällikkö Pasi Eskelin, IVT, p. 010 480 8611 tai pasi.eskelin@ivt.fi.

IVT on kehittänyt ja valmistanut lämpöpumppuja yli 40 vuotta. Tuotantolaitoksemme sijaitsee Ruotsin Tranåsissa, jossa myös alan kansainvälisesti edistynein, 50 henkilöä työllistävä tutkimus-, tuotekehitys- ja testauslaboratoriomme. Tavoitteenamme on, että tuotteillamme olisi koko elinkaarensa aikana mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Saimme jo 2005 ensimmäisenä lämpöpumpputoimittajana oikeuden käyttää Joutsenympäristömerkkiä. IVT: n lämpöpumppuja markkinoidaan ja myydään Suomessa koko maan kattavien IVT Centtereiden- ja jälleenmyyjäverkostojen kautta. IVT on ollut vuodesta 2005 lähtien Boschin Thermotechnology -toimialan omistuksessa. http://www.ivt.fi/

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2011 alustava liikevaihto oli 51,4 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli yli 300 000 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 350 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2011 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan yli neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 4 100 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs