Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Isännöintiala digitalisoituu Tekes-hankkeella

Isännöintiverkko Oy

Isännöintiala digitalisoituu Tekes-hankkeella

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 09:30
Julkaisija: Isännöintiverkko Oy

Suomalaisyritysten digitalisaatiota kehitetään miljoonan euron tutkimushankkeella. Isännöintialalta hankkeessa on mukana Isännöintiverkko Oy.

Laurea ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat saaneet mittavan rahoituksen yritysten digitalisaation kehittämiseen USCO – Using Digital Co-Creation for Business Development -hankkeessa. Innovaatiorahoituskeskus Tekesin osarahoittaman kolmevuotisen hankkeen budjetti on noin miljoona euroa.

Tutkimushanke toteutetaan läheisessä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Hankkeeseen osallistuu useita erikokoisia yrityksiä: Danske Bank, Fennia, Humap Consultation, Isännöintiverkko, Kesko ja Silta Oy. Myös Verohallinto ja Keva kehittävät toimintaansa hankkeen avulla.

Tutkimushankkeessa selvitetään, kuinka digitaalisen liiketoiminnan edellytyksiä voidaan edistää organisaatiotasolla ja palveluiden kehityksessä. Tavoitteena on kasvattaa ja laajentaa yritysten liiketoimintaa digitalisaatiota hyödyntäen, esim. tarjoamalla uudenlaisia palveluita asiakkaille. Digitaalisten palveluiden avulla voidaan sekä palvella asiakkaita paremmin että tehostaa toimintaa. Tutkimusprojektissa etsitään uutta tietoa ja kokemuksia digitaalisten, osallistavien työvälineiden ja menetelmien käytöstä. Hankkeen tavoitteena on levittää tuloksia mahdollisimman laajasti erityisesti pk-yrityksiin, joiden osalta digitalisaation edistäminen on erittäin keskeistä.

”Olen todella iloinen, että pääsimme isännöintialan edustajana mukaan hankkeeseen.” – toteaa Isännöintiverkon toimitusjohtaja Iiro Mähönen. Isännöintialan digitalisaatiosta jälkeenjäänyttä tilannetta on alalla viimeisten vuosien aikana yritetty parantaa ongelma kerrallaan yksittäisillä sovelluksilla. Niistä saatava kokonaishyöty ylläpito ja kustannukset huomioon ottaen on kaatunut kuitenkin omaan mahdottomuuteensa. Isännöinnin työkalujen kehittämistarpeet on tiedostuttu jo pitkään, mutta kustannustehokasta ja järkevästi toteutettavaa kokonaisratkaisua siihen ei ole vielä ollut tarjolla. ”Nyt näyttää todella lupaavalta, että pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisempia sähköisiä palveluja, joista on saatu osviittaa jo muilta elämänalueilta. Toiveemme hankkeen tiimoilta ovatkin korkealla ja uudet innovaatiot tulevat hyödyttämään koko alaa.” - jatkaa Mähönen tyytyväisenä. Hankkeesta Isännöintiverkossa vastaa IT projektipäällikkö Shabila Saastamoinen.

Lisätiedot:

Isännöintiverkko Oy toimitusjohtaja Iiro Mähönen, p. 010 3276 401/ iiro.mahonen@isannointiverkko.fi,
tai hankkeen projektipäällikkö Shabila Saastamoinen, p. 050 546 3867 / shabila.saastamoinen@isannointiverkko.fi

Yrittäjyys- ja innovaatiojohtaja Krista Keränen, p.046-8567483/ krista.keranen@laurea.fi, Laurea-ammattikorkeakoulu/TKI-kehitysyksikkö

Tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi, p. 050 – 4201532/ kirsi.heikkila-tammi@uta.fi, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu

Liitetiedostot

Isännöintiverkko Oy isännöi pääkaupunkiseudulla noin 300 taloyhtiötä/kiinteistöä ja on koko 40-vuotisen historiansa ajan ollut innovatiivisesti mukana kehittämässä parempaa isännöintiä. Yrityksen liikevaihto on noin 6 miljoonaa eroa ja se työllistää noin 60 henkilöä neljässä toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. www.isannointiverkko.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs