Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Infra ry on varovaisen tyytyväinen vuoden 2012 väylärahoitukseen

Rakennusteollisuus RT

Infra ry on varovaisen tyytyväinen vuoden 2012 väylärahoitukseen

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2011 klo 15:41
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

INFRA ry  Lehdistötiedote 23.8.2011

 

Teiden, ratojen ja vesiväylien rahoitus pysynee ennallaan ja jopa vähän kasvaa vuonna 2012. Eilen julkistetun talousarvioehdotuksen mukaan liikenneverkkoon käytetään ensi vuonna 1 658,6 miljoonaa euroa.

Väyläverkon kehittämiseen ja uusinvestointeihin aiotaan suunnata 513 miljoonaa euroa.

– Tätä on pidettävä erittäin positiivisena uutisena. On palattu takaisin yli puolen miljardin euron tasolle viimevuotisen notkahduksen jälkeen, Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö arvioi.

Perusväylänpitoon ehdotetaan 2 prosentin korotusta. Se saa ehdotuksessa 926,5 miljoonan euron rahoituksen.

– Valitettavasti tämän määrärahan ostovoima jää pienemmäksi kuin edellisen hallituksen aikana, koska maarakennusalan kustannukset kasvavat nyt 7–8 prosenttia vuodessa. Reaalisesti perusväylänpitoon on 5 prosenttia vähemmän rahaa kuin vuonna 2011, Syrjö muistuttaa.

Infra ry ja Rakennusteollisuus RT toivovat, että perusväylänpidon rahoitukseen palataan vielä budjettiriihessä ja syksyllä valmisteluun tulevassa liikennepoliittisessa selonteossa.

Syrjö tähdentää, että infraan laitettu euro tuo hyvinvointia, sillä hyväkuntoiset väylät takaavat tavaroiden ja ihmisten liikkumisen kilpailukykyisesti ja turvallisesti.

– Näin tuetaan talouden kasvua vaikeassa tilanteessa. Kasvun myötä ropisee vääjäämättä rahaa myös sosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseen. Infrahankkeet ovat erityisen tunnettuja hyvästä työllistävyydestään. Alan työpaikat ovat ympäri Suomea – eivät vain kasvukeskuksissa. 

LISÄTIETOJA:

Paavo Syrjö, toimitusjohtaja, Infra ry
puh. 040 560 1803, sähköposti paavo.syrjo@infra.fi

 

 

 

Infra ry on infra-alan yritysten yhteinen järjestö. Jäsenyrittäjämme rakentavat ja pitävät kunnossa Suomen perusinfrastruktuuria: väyliä, satamia ja lentokenttiä sekä elintärkeitä teknisiä verkostoja. Infrarakenteiden arvo on noin 10 % Suomen kansallisvarallisuudesta – jopa 77 miljardia euroa. Ala työllistää n. 45 000 ihmistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs