Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Ideoiden määrä satakertaistui kulttuurimuutoksen avulla

Kissconsulting Oy

Ideoiden määrä satakertaistui kulttuurimuutoksen avulla

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 09:28
Julkaisija: Kissconsulting Oy

Suomen suurimmalla pintakäsittelyalan yrityksellä FSP Finnish Steel Painting Oy:llä on aloitteiden ja ideoiden määrä räjähtänyt ennennäkemättömään kasvuun. Aikaisempi vertailutulos vuoden takaa oli 3 ideaa vuodessa ja nyt, vuoden määrätietoisen työn jälkeen, on saavutettu 300 aloitteen vuosivauhti. Ideat ovat poikineet konkreettista hyötyä niin asiakaspalveluun kuin kannattavampaan liiketoimintaankin. Kulttuurimuutos on avain pysyviin tuloksiin.

Itsestään eivät ideat toki kerry. ”Näin ison toimintatavan muutos ei ole helppo.”, kertoo FSP Finnish Steel Painting Oy:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen. Systemaattisen työn avulla on saavutettu tuloksia. Taloudellisista hyödyistä saavutettua etua on jaettu henkilöstölle palkkiorahoina noin 10 000 euroa. ”Olemme lähteneet systemaattisesti luomaan kulttuuria, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus havainnoida työympäristöä ja ehdottaa, kuinka FSP voi toimia fiksummin ja miten asiakasta voidaan palvella entistä paremmin.”, toimitusjohtaja kiteyttää.

Kissconsulting Oy on auttanut useita suomalaisyhtiöitä luomaan aktiivisen ideakulttuurin. ”Kaikki lähtee yrityksen ylimmästä johdosta.” muistuttaa projektin konsulttina toiminut Maarika Maury. ”Kun johto ymmärtää sen, ettei sillä itsellään ole vastauksia kaikkiin kysymyksiin ja sen, että henkilökunnassa on valtava voima, voivat tulokset olla häkellyttäviä.” Toteutuakseen kulttuurimuutos vaatii vahvan tuen koko johdolta ja mallin, jolla ideat jalostetaan, viedään käytäntöön ja juurrutetaan koko organisaation puheisiin ja työpöydille pysyvästi. ”Koko esimieskaarti opastettiin viemään asiaa eteenpäin kussakin kolmessakymmenessä toimipisteessä ja kulttuurin etenemistä ohjastettiin systemaattisesti.” kuvaa Maury onnistunutta prosessia.

Kulttuurimuutoksen avuksi otettiin ideakulttuuria tukeva selainpohjainen sovellus, joka lisää henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa työympäristöön ja kannustaa tekemään parannusehdotuksia. Ideapalvelun päämääränä on kerätä organisaatiosta hiljaista tietoa näkyväksi, josta hyötyvät henkilöstön lisäksi FSP:n asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Kaikki näkevät muidenkin ideat ja pääsevät kommentoimaan, kehittämään niitä edelleen sekä hyödyntämään niitä.

”FSP on yksi maamme edelläkävijäyrityksistä, joka on systemaattisesti luonut innovointia tukevaa työyhteisökulttuuria. Tarvitsemme enemmän maahamme innovointia tukevaa suotuisaa ilmapiiriä työyhteisöissämme. Innovaatiot turvaavat yritysten ja samalla Suomen kilpailukyvyn.”, Maury jatkaa.

Lisätietoja:

Maarika Maury, toimitusjohtaja
Kissconsulting Oy, puh. 050 590 0412

Pentti Virtanen, toimitusjohtaja
FSP Finnish Steel Painting Oy, puh. 0400 811 674

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kissconsulting Oy on 1990 perustettu valmennusyritys, joka toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä yritysvalmennuksia sekä liikkeenjohdon konsultointia tähdäten asiakkaan menestykseen ja auttaen organisaatioita mm. ideakulttuurin läpiviennissä. www.kissconsulting.fi

FSP- Finnish Steel Painting Oy on Suomen suurin ja yksi Pohjois-Euroopan johtavista pintakäsittelyalan yrityksistä. Yritys täytti tänä vuonna 50 vuotta. FSP tarjoaa teollisuuden pintakäsittely- ja engineeringpalveluja sekä erilaisia lisäarvopalveluita, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalvelut. FSP:n toimintatapana on: fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti. FSP:n palveluksessa on yli 200 alan ammattilaista, yli 30 toimipaikassa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa. www.fspcorp.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs