Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Hyvästit asuntonäytöille? Suomalainen startup vei asunnot virtuaalitodellisuuteen

Unrealer Oy

Hyvästit asuntonäytöille? Suomalainen startup vei asunnot virtuaalitodellisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 08:00
Julkaisija: Unrealer Oy

Asuntonäyttöjä kiertävälle sunnuntait ovat perinteisesti kiireistä aikaa. Tämä perinne on muuttumassa, sillä uusi 3D-teknologia mahdollistaa asuntoon tutustumisen ajasta ja paikasta riippumatta.

Mullistava 3D-kuvausteknologia mahdollistaa asunnossa vierailun tietokoneen, mobiililaitteen tai virtuaalilasien välityksellä. Asunto kuvataan uniikilla syvyyskameralla ja tilasta luodaan valokuvantarkka 3D-malli, joka mahdollistaa vapaan liikkumisen asunnossa. Palvelun tuoreimmassa päivityksessä 3D-malli on katsottavissa myös virtuaalilaseilla, jolloin kokemus on entistäkin lähempänä paikan päällä tapahtuvaa vierailua.

Asuntonäytöt tuskin poistuvat lähitulevaisuudessa kokonaan, mutta niiden merkitys tulee vähentymään merkittävästi. Asuntojen etsintä on jo siirtynyt verkkoon ja nyt virtuaalitodellisuuden avulla ainakin tarpeettoman näytöissä juoksemisen voi unohtaa. Virtuaalitodellisuus luo kiinteistönvälitykseen myös täysin uudenlaisia toimintatapoja. Ostaja voi esimerkiksi tutustua asuntoihin virtuaalisesti jo ennakkoon yhdessä välittäjän kanssa.

Suomessa kiinteistöala sai ensikosketuksensa virtuaalitodellisuuteen jo vuoden 2014 syksyllä, kun Unrealer Oy perustettiin. ”Olimme alan ammattilaisina seuranneet kiinteistöalan nopeaa kehitystä maailmalla jo jonkin aikaa ja päätimme, että Suomi täytyy saada tähän kehitykseen mukaan. Pian meillä olikin Euroopan ensimmäinen 3D-kamera ja pääsimme aloittamaan kuvaukset.” – kertoo Unrealer Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Kankaanpää.

Innovatiiviset työkalut omaksutaan kiinteistöalalla usein hitaasti. Kiinteistönvälittäjät ja muut alan toimijat ovat kuitenkin jatkuvasti avoimempia digitalisaation tuomille mahdollisuuksille. ”Alkuun meillä oli hankaluuksia saada asiakkaamme vakuutettua tuoreen teknologian hyödyistä. Sittemmin teknologia ja erilaiset päätelaitteet ovat kehittyneet ja nykyään 3D-tilaesittelymme ovat osa kiinteistönvälittäjien arkipäivää.” – Kankaanpää kertoo.

Digitaalisuuden ennustetaan kasvavan lähivuosina räjähdysmäisesti Kiinteistö- ja rakennusalalla. Goldman Sachs ennustaa vuoden alussa julkaisemassaan raportissa, että vuoteen 2020 mennessä VR-teknologiaa hyödyntää yli 130 000 asuntovälittäjää.

Vauhdilla etenevän digitalisaation ja modernien työkalujen myötä virtuaalitodellisuus ei ole enää vain tulevaisuutta. ”Voimme käydä kuvaamassa kohteen tänään ja virtuaalimalli on valmis tarkasteltavaksi jo muutaman tunnin kuluttua. 3D-teknologian ehdottomiin etuihin kuuluu myös hinta, joka on kilpailukykyinen esimerkiksi ammattivalokuvauksen kanssa ” – Kankaanpää summaa.

***

Lisätietoja:

Unrealer Oy, Tuomas Kankaanpää, tuomas.kankaanpaa@unrealer.com, +358 50 535 1899

Liitetiedostot

Vuodesta 2014 lähtien Unrealer Oy on mullistanut alaa ja on nykyään Suomen johtava kiinteistömarkkinoinnin asiantuntija ja sisällöntuottaja. Yritys syntyi halusta uudistaa kiinteistöalaa ja tuoda sen markkinointi nykyaikaan. Unrealer hyödyntää uusimpia teknologioita ja tuottaa palvelut kiinteistömarkkinointiin aina suunnitteluvaiheesta kohteen valmistumiseen asti. www.unrealer.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs