Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Hot Cube -sauna: Ympäristötaideteoksesta vientituotteeksi

Tilassa Oy

Hot Cube -sauna: Ympäristötaideteoksesta vientituotteeksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 10:00
Julkaisija: Tilassa Oy

Press release and other material in English: http://www.tilassa.fi/yritys/press/

Kiinnostusta ja ihastusta herättänyt Hot Cube -sauna lämpiää syys–lokakuussa Suomenlinnan vierasvenesatamassa Helsingissä. Musta ikkunaton kuutio antaa mahdollisuuden paitsi lempeisiin löylyihin myös rauhalliseen, taiteelliseen kokemukseen. Café Bar Valimon rannassa sijaitsevan Hot Cuben löylyjä pääsee kokeilemaan osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Tilassa Oy aikoo saatella erityisesti ulkomaisia saunojia kiinnostavan Hot Cuben maailmalle.

Hot Cube on veden päälle rakennettu, ulkoa mustaksi tervattu ikkunaton kuutio. Saunan pohja ja lauteet on rakennettu puuritilöistä, joiden kautta valo ja ilma tulevat saunaan. Saunan nautinnollisuus perustuu ilmavuuteen, löylyjen kannalta optimaalisiin mittasuhteisiin sekä veden kauniiseen leikkiin kaikkialla saunan sisätiloissa.

Mittasuhteet ja jokainen yksityiskohta on mietitty.
“Hot Cubessa yhdistyvät ilmavuus ja parhaat mahdolliset löylyt sekä aistivoimainen taideteos”, muotoilija Harri Markkula sanoo.

Markkula korostaa saunomisen kokemusta ja rituaalia.
“Nykyisessä elämänmenossa saunakin tuntuu suoritteelta, joka täytyy tehdä vain peseytyäkseen. Hot Cube edustaa saunakulttuuria, johon kuulu rauhoittuminen ja hidastaminen.” 

Hot Cuben markkinat löytyvät ulkomailta 

Markkula ja Hot Cuben taustavoima Tilassa Oy uskovat, että kuuman kuution tarjoamalle kokemukselle on markkinoita paitsi kotimaassa myös ulkomailla. Kun sauna oli edellisen kerran esillä osana Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa, vastaanotto oli haltioitunutta aina Japania myöten.
“Eräs japanilaisryhmä piti saunakokemusta pyhänä, mikä on japanilaisesta kulttuurista tulevilta saunojilta paljon sanottu”, Markkula sanoo.

Saunavaikuttaja ja kansainvälisen saunaliiton (International Sauna Association, ISA) presidentti Risto Elomaa on vaikuttunut saunakokemuksesta.
“Saunan löylyt ovat autuaallisen pehmeät, ja laineiden leikki saunan sisällä on vaikuttava”, Elomaa kehuu.

Tilassa Oy etsii parhailaan yhteistyökumppania, joka ryhtyy valmistamaan elementtirakenteisia saunoja. Nyt valmiina on kaksi saunaa, jotka ovat tuotantoversion prototyyppejä. Elementeistä koottava sauna on helppo koota, purkaa ja siirtää. Se voidaan asentaa veden päälle paalujen varaan tai ponttoonien päälle. 

Tilassa Oy:n yhteistyökumppaneita Helsinki Design Weekin saunahankkeessa ovat vanerivalmistaja UPM Plywood, ohuita eristeratkaisuja valmistava SPU Eristeet, kiuas- ja tulisijavalmistaja Narvi, tervan toimittaja Puijon terva eli Tarcon Oy, ponttoonit toimittanut Lip-Lap Laituri, Omnian ammattiopisto, Café Bar Valimo, ProFeel Design Oy sekä Jana's Natural.

Sauna on yleisön varattavissa 20.9.-5.10.2013. Tietoa varauksista:
http://www.tilassa.fi/saunaan-suomenlinnaan/

Kuvia ja muuta materiaalia: http://www.tilassa.fi/yritys/press/

Lisätietoa

Liitetiedostot

Muotoilemme Tilassa Oy:ssä yritys- ja oppimisympäristöjä. Suunnittelemme ja rakennamme innovatiivisia, yrityksen arvot huomioivia toimintaympäristöjä. Olemme sisustussuunnittelun, -arkkitehtuurin ja rakennusalan asiantuntijoita.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs