Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Helsinki tarvitsee matkailun kansainvälisen vetonaulan

Helsinki tarvitsee matkailun kansainvälisen vetonaulan

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 13:06
Julkaisija: Toimialatiedote

Rakennusteollisuus RT ry, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

Guggenheim Helsinki -museo antaisi tuntuvan piristysruiskeen koko Suomen rakennusalalle sekä matkailu- ja ravintolaelinkeinoille. Helsingissä olisi korkea aika investoida kansainvälisesti merkittävään matkailun vetonaulaan, jollainen meiltä kokonaan puuttuu. Suomen kehnona laahaavassa taloustilanteessa kaivataan kipeästi uusia ja rohkeita avauksia, joilla vahvistetaan kasvua ja työllisyyttä. Vuosia jatkuneen epävarmuuden aikana on käynyt selväksi, että valttikorttimme ovat tämän suhteen harvassa.

”Guggenheim Helsinki -museon myötä Helsingille on tarjolla tilaisuus kansainvälisesti merkittävään investointiin, joka antaisi tuntuvan piristysruiskeen koko Suomen rakennusalalle sekä matkailu- ja ravintolaelinkeinoille. Nykyisessä ilmapiirissä keskustelu ehdotetusta museosta on kuitenkin keskittynyt rakentamisen hintalappuun”, Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti kertoo.

Suhdanteista huolimatta nyt tulisi olla malttia keskustella myös siitä, kuinka paljon pääkaupunkiseutu ja koko Suomi voisivat hyötyä Guggenheim-hankkeesta – sekä heti rakennusvaiheessa että myöhemmin museon toimiessa.

Jo museon rakentamisvaihe olisi yhteiskunnalle kannattava, sillä rakentamiseen sijoitetuista euroista palautuu yhteiskunnan käyttöön 40 prosenttia erilaisina veroina ja maksuina. Miljoonan euron sijoitus rakennushankkeessa työllistää 17 henkilöä rakentamisen ketjussa: näin laskettuna Guggenheim-museon rakentaminen loisi arviolta 2 200 uutta henkilötyövuotta. Rakennusalan resursseja olisi nyt vapaana vaativaa hanketta varten.

Guggenheim lisäisi tuntuvasti Helsingin matkailijamääriä. Museovieraat toisivat palvelualoille vuosittain arviolta kymmenen miljoonan euron lisäpotin nykyiseen verrattuna. Valtion verotuottoja valmiin museon arvioidaan kasvattavan yhteensä kahdeksalla miljoonalla eurolla vuodessa.

”Helsingissä olisi korkea aika investoida kansainvälisesti merkittävään matkailun vetonaulaan, jollainen meiltä kokonaan puuttuu. On kuvaavaa, että matkailun näkökulmasta Guggenheim olisi 1950-luvulla valmistuneen Linnanmäen jälkeen ensimmäinen suuri investointi, jonka Helsinki tekee kasvattaakseen kaupungin vetovoimaa matkailijoiden silmissä. Helsingin kanssa kilpailevat Itämeren pääkaupungit ovat sen sijaan määrätietoisesti panostaneet vetovoimaansa matkailukohteena”, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Pipatti ja Lappi korostavat, että Guggenheim-hanketta ei pitäisi tyrmätä keskustelematta ja ennakkoluuloihin perustuen. Kun katsotaan Helsingillä ja Suomella tällä hetkellä olevaa keinovalikoimaa talouden ja työllisyyden piristämiseen, Guggenheim-kortin käyttämättä jättäminen olisi lyhytnäköistä.

Yhteystiedot:
Tarmo Pipatti, toimitusjohtaja, Rakennusteollisuus RT ry, puh. 040 506 5021
Timo Lappi, toimitusjohtaja, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, puh. 040 734 5549

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs