Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Hausjärvellä ja Riihimäellä alkaa kaksi jätehankkeiden YVA-menettelyä

Hämeen ympäristökeskus

Hausjärvellä ja Riihimäellä alkaa kaksi jätehankkeiden YVA-menettelyä

Julkaistu: 09.12.2008 klo 10:39
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Ekokem-Palvelu Oy ja Ekokem Oy Ab ovat kumpikin käynnistäneet ympäristövaikutusten arviointimenettelyn. Ekokem-Palvelun hanke koskee teollisuusjätteen käsittely- ja kierrätyskeskuksen laajentamista Hausjärvellä.

Ekokem-Palvelu Oy ja Ekokem Oy Ab ovat kumpikin käynnistäneet ympäristövaikutusten arviointimenettelyn. Ekokem-Palvelun hanke koskee teollisuusjätteen käsittely- ja kierrätyskeskuksen laajentamista Hausjärvellä. Ekokemin hanke puolestaan sisältää mm. uuden jätevoimalan rakentamisen Riihimäelle. Molempien hankkeiden YVA-ohjelmat ovat saapuneet Hämeen ympäristökeskukseen. Hankkeita ja niiden ympäristövaikutusten arviointia sekä alueiden kaavoitusta esitellään keskiviikkona 17.12.2008 klo 18 alkaen Riihimäen lukion auditoriossa, osoite Koulukatu 5.

Ekokem-Palvelun laajennusalueiden pinta-ala on noin 10 hehtaaria. Uuteen kokonaisuuteen sisältyvät mm. jätteenkäsittelyalueen ja hallin laajennus, uuden loppusijoitusalueen rakentaminen, suotovesien varastointi ja käsittely, varikkoalue sekä suojavallien, pysäköintialueiden ja teiden rakentamista. Alueella käsitellään enintään 380 000 tonnia jätteitä vuodessa.

Ekokemin jätteen energiakäyttöhanke sisältää Riihimäen laitosalueella mm. uuden arinakattilalla varustetun jätevoimalan, uuden leijukattilan keskilämpötilapolttolinjan yhteyteen, jätteiden lajitteluun ja hyötymateriaalien erotteluun tarkoitetun esikäsittelyhallin prosessilaitteineen, CCA-puun (kromia, kuparia ja arseenia sisältävällä aineella kyllästetty puu) murskauksen ja 110 kV:n sähkölinjan Ekokemin ja Hikiän muuntoaseman välille. Uuden jätevoimalan kokonaiskapasiteetti on noin 150 000 - 200 000 tonnia polttokelpoista jätettä ja leijukattilan noin 45 000 - 55 000 tonnia jätemateriaalia vuodessa.

YVA-ohjelmat nähtävillä ja kommentoitavina

Ympäristökeskus on pyytänyt YVA-ohjelmista lausunnot mm. Riihimäen kaupunginhallitukselta ja Hausjärven kunnanhallitukselta sekä Hämeen tiepiiriltä. Myös kaikki ne, joiden oloihin tai etuihin hanke saattaa vaikuttaa, sekä ne yhteisöt ja säätiöt, joiden toimialaa hankkeen vaikutukset saattavat koskea, voivat ilmaista arviointiohjelmasta mielipiteensä. Lausunnot ja mielipiteet on pyydetty toimittamaan ympäristökeskukseen 12.2.2009 mennessä.

Arviointiohjelmat ovat nähtävillä 15.12.2008 alkaen Riihimäen ja Hausjärven kunnanvirastoissa ja kirjastoissa. Ne tulevat myös sähköisessä muodossa Hämeen ympäristökeskuksen verkkosivuille.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs