Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Härmän palvelukeskus matkalla eroon turhista palohälytyksistä

Schneider Electric

Härmän palvelukeskus matkalla eroon turhista palohälytyksistä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 15:13
Julkaisija: Schneider Electric

Espoo, 23.5.2016 –  Vuonna 2013 Härmän palvelukeskuksesta lähti pelastuslaitokselle kuusi erheellistä paloilmoitusta. Huomattavan kalliiksi käyneet, aiheettomat hälytykset haluttiin ehkäistä paloilmoittimen modernisoinnilla. Palvelukeskuksessa alkuvuodesta 2016 aloitettu mittava palosaneeraus ja samassa yhteydessä tehty huoltosopimus lisäävät kiinteistön turvallisuutta ja viihtyvyyttä sekä vähentävät ilmaisimien huoltokuluja. Palvelukeskuksessa paloturvallisuuden takaaminen on ensiarvoisen tärkeää, ja pelastustilanteessa tarvitaan täsmällistä ja ajantasaista tietoa

PRONTOn (Pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilastojärjestelmä) mukaan vuonna 2013 automaattisen paloilmoittimen välittämistä tehtävistä Suomessa 96 % oli erheellisiä. Tämä tarkoittaa noin 19 000 turhaa käyntiä eli noin 50 käyntiä joka päivä. Erheellisistä paloilmoituksista puolet tuli hoitolaitoksista. Härmä kuuluu Etelä-Pohjanmaahan, joka loisti tilastoissa toisena erheellisten paloilmoitusten määrissä suhteessa koko maahan.

Automaattisen paloilmoittimen välittämät erheelliset ilmoitukset johtuivat yleensä ihmisen toiminnasta, kuten huolimattomuudesta kunnossapitotöissä tai laitteiston sopimattomuudesta kiinteistössä tapahtuvaan toimintaan, kuten ruoanlaittoon. Vuoden 2013 alusta lähtien kaikki pelastuslaitokset ovat laskuttaneet erheellisistä paloilmoituksista.

”Modernisointi oli taloudellisesti järkevä ratkaisu. Vuositasolla uusi tehokkaampi järjestelmä tuo säästöä pienempien huoltokustannusten ja vähentyneiden erheellisten palohälytysten ansiosta. 1400 vanhan ilmaisimen huolto oli kallista ja hankalaa. Vanhojen ilmaisimien huolto on nyt käytännössä lopetettu, sillä niiden varastointi ja säilytys  oli vaativaa ja puhdistusväli lyhyt”, Härmän palvelukeskuksen toimitusjohtaja Heikki Luomaluhta kertoo.

”Schneider Electricin toimittama modernisoitu paloilmoitinjärjestelmä koostuu noin 1200 osoitteellisesta palokomponentista. Uusi järjestelmä kertoo pelastushenkilökunnalle tarkan palopaikan rakennuksessa sekä opastaa pelastajat lähimmälle sisäänkäynnille”, Luomahuhta jatkaa.

Uusi paloilmoitinjärjestelmä ylittää nykyvaatimustason ja sopimukseen sisältyy myös eValvomopalvelu. Kiinteistön turvallisuustaso on nostettu ajanmukaiselle tasolle ja jatkossa myös yksittäisen paloilmaisimen toimintatilaa ja likaantumisastetta voidaan valvoa ja hallita etänä eValvomon avulla.

Modernisointi vaikuttaa lisäksi myös asukkaiden turvallisuuden tunteeseen sekä elämänlaatuun viihtyvyyttä lisäämällä. Jatkossa myös huolto- ja pelastushenkilökunta voi käyttää työaikansa tehokkaammin, kun heidän ei enää tarvitse tehdä turhia käyntejä palvelukeskukseen.

ESMI-järjestelmät juhlivat tänä vuonna 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Sivuilla www.esmi80.fi voi laskea kuinka paljon erheelliset palohälytykset aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia omalle organisaatiolle.

 

Median yhteyshenkilö

Schneider Electric
Timo Santala
050 3853 263      
timo.santala@schneider-electric.com

Liitetiedostot

Tietoa Schneider Electricistä 

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli noin 27 miljardia euroa. Yrityksemme yli 160 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 100 maassa ja auttavat heitä hallitsemaan energiaansa ja prosessejaan turvallisesti, luotettavasti, tehokkaasti ja kestävästi. Yksinkertaisimmista kytkimistä aina monimutkaisiin toimintajärjestelmiin asti teknologiamme, ohjelmistomme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme hallitsemaan ja automatisoimaan toimintojaan paremmin. Kytketyt teknologiamme uudistavat teollisuudenaloja, muuttavat kaupunkeja ja rikastuttavat elämiämme. Me Schneider Electricillä käytämme tästä sanontaa Life Is On. www.schneider-electric.fi

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI ja LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electric

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs