Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Harjuniemi vaatii kuntiin veroselvityksiä

Rakennusliitto ry

Harjuniemi vaatii kuntiin veroselvityksiä

Julkaistu: 16.10.2010 klo 10:00
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi esittää, että kaikki suurimmat kaupungit tekisivät verottajan kanssa harmaan talouden selvityksen käyttämistään yrityksistä.

Julkaisuvapaa 16.10.2010 klo 10.00

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi esittää, että kaikki suurimmat kaupungit tekisivät verottajan kanssa harmaan talouden selvityksen käyttämistään yrityksistä. Helsingin kaupunki on jo teettänyt tällaisen selvityksen ja se toi pintaan huomattavia epäselvyyksiä julkisten töiden teettämisessä ja hankinnoissa. Pelkästään Helsingin kaupungin rakennusviraston urakoista oli 11 prosentissa mukana yritys, joka jäi verottajan seulaan.

Harjuniemen mukaan suurimmat kaupungit voisivat käydä verottajan kanssa lävitse virastojensa, liikelaitostensa ja tytäryhtiöidensä käyttämien yritysten tiedot.

-Verohallinto voi ajaa tiedot ristiin ja tarvittaessa seulaan jääneet yritykset käydään vielä lävitse yksitellen. Epäilenpä, että tulokset voivat yllättää päättäjät aivan kuten Helsingissäkin.

Harjuniemi muistuttaa, että verottajan oikeudet ja mahdollisuudet tietojen ristiinajoon lisääntyvät ensi vuoden alussa. -Tätä mahdollisuutta pitäisi nyt käyttää täysimääräisesti hyväksi. Kuntapäättäjät voivat itsekin taklata harmaata ja pimeää taloutta, jos haluavat. Hämäräfirmat syövät suomalaisten rehellisen yrittäjien ja palkansaajien työmahdollisuuksia monissa kunnissa.

Lisätietoja

Matti Harjuniemi 050 1586

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs