Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Harjuniemi jatkaisi metron rakentamista lännestä itään

Rakennusliitto ry

Harjuniemi jatkaisi metron rakentamista lännestä itään

Julkaistu: 06.09.2010 klo 13:39
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Helsingistä Sipooseen päätyvä ns. itämetro olisi Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan järkevää rakentaa mahdollisimman pian länsimetron rakentamisen jatkeena.

Helsingistä Sipooseen päätyvä ns. itämetro olisi Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan järkevää rakentaa mahdollisimman pian länsimetron rakentamisen jatkeena.

 

Harjuniemen mukaan varmuus itämetrosta vauhdittaisi myös maan jalostumista asuinrakentamiseen.

-Sen sijaan itämetroa ollaan lykkäämässä jopa kahden vuosikymmenen taakse. Samalla lykkäytyisi Sipoon suunnan kehittyminen asuinalueeksi, josta on ympäristöystävällinen yhteys muuhun pääkaupunkiseutuun. 

 

Harjuniemen mukaan lykkäyspuheet heijastavat sitä, että pääkaupunkiseudun maa- ja kaavapolitiikka junnaa siis muinaissuomalaisessa naapurikammossa ja kateudessa, vaikka metropolin pitäisi rakentua jo kovaa vauhtia.

 

-Asia huolettaa liian harvoja. Nurkkakuntaisesta ajattelusta löytyy suoja varsin monille etupiireille. Tulevien asukkaiden edunvalvojia vain ei tunnu löytyvän tarpeeksi. Myös asuntojen hintaspiraali jatkaa etenemistä, kun myös järkevää lähiöiden ja kortteleiden täydennysrakentamista vastustetaan päättäväisesti.

 

Harjuniemen mukaan tästä ajattelusta on hyvänä esimerkkinä myös rantaryhmä, joka on alkanut kampittaa Kruunuvuoren siltahanketta. -Rantaryhmä lienee huolestunut purjeveneiden reitistä enemmän kuin Kruunuvuoren 10 000 asukkaan fiksusta liikkumisesta.

 

Kun kaupunki hakee säästökohteita, uppoaa vaikutusvaltaisten helsinkiläisten nurkkakuntainen vaatimus johtaviin virkamiehiin ja poliitikkoihin. Raitiotiesilta jätetään rakentamatta ja Laajasaloon kehitetään liikennekaaos.

 

 

Lisätietoja:

Matti Harjuniemi, puheenjohtaja 050 1526

Heikki Korhonen, tiedotuspäällikkö 040 766 71 72

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs