Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Halton Foundation -säätiö edistää jokaisen oikeutta terveelliseen sisäilmaan

Oy Halton Group Ltd.

Halton Foundation -säätiö edistää jokaisen oikeutta terveelliseen sisäilmaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2011 klo 16:12
Julkaisija: Oy Halton Group Ltd.

Halton Foundation -säätiön tarkoitus on edistää huonosta sisäilmanlaadusta kärsivien ihmisten hyvinvointia. Joka vuosi huonon sisäilman takia kuolee 1,6 miljoonaa ihmistä ja suuri osa ihmisistä viettää 90 % ajastaan sisätiloissa. Siten hyvä sisäilman laatu on meille kaikille ehdottoman tärkeää. Säätiön ensimmäinen apuraha myönnettiin Center for Courageous Kids leirikeskukselle USA:han. Myös Halton on sitoutunut edistämään niin asiakkaidensa kuin henkilökunnan hyvinvointia.

Halton Foundation – Jokaisella on oikeus terveelliseen sisäilmaan

Halton Foundation -säätiö perustettiin vuonnna 2010 osoituksena Haltonin sitoutumisesta hyvinvoinnin edistämiseen hyvän sisäilman laadun avulla. Säätiön tarkoitus on edistää huonosta sisäilman laadusta joko taloudellisista tai ympäristöllisistä syistä kärsivien henkilöiden hyvinvointia. Apurahoja myönnetään vuosittain yleishyödyllisille järjestöille ja organisaatioille, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia sisäympäristöissä. Halton Foundation toimii maailmanlaajuisesti.

Ihmiset monissa yhteiskunnissa viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa: kotona tai töissä, koulussa tai kulkuneuvoissa. Keskimäärin vietämme 90 prosenttia elämästämme sisätiloissa ja jokainen meistä tarvitsee 12 kuutiometriä puhdasta hengitysilmaa päivässä. Siten sisäilman laadulla on merkittävä vaikutus yhteiskunnan terveyteen ja hyvinvointiin. Sisäilmassa oleville haitallisille hiukkasille altistuminen aiheuttaa monia terveydellisiä haittavaikutuksia, kuten hengitystiesairauksia, allergioita ja hengitysteiden ärsytystä. Joka vuosi keskimäärin 1,6 miljoonaa ihmistä kuolee huonon sisäilman takia – tämä tarkoittaa yhden ihmisen kuolemaa joka 20 sekunti. Maailman terveysjärjestö WHO on määrittänyt puhtaan sisäilman yhdeksi perusihmisoikeudeksi. (World Health Organization Report: The Right to Healthy Indoor Air, Bilthoven, The Netherlands, May 2000; WHO Fact sheet N°292: Indoor Air Pollution and Health, 2005)

Apurahan hakeminen

Halton Foundation -säätiön apurahoja myönnetään yleishyödyllisille järjestöille ja organisaatioille, jotka tarjoavat palveluita ja etuja huonosta sisäilmanlaadusta johtuvista sairauksista tai olosuhteista kärsiville henkilöille. Apurahat voivat olla kerta-avustuksia tiettyyn tarkoitukseen tai useamman vuoden apurahoja enimmillään kolmen vuoden ajalle. Vuosittaisten apurahojen lisäksi osa Halton Foundation -säätiön tarkoitusta on edistää parempaa sisäilman laatua jakamalla sisäympäristöön liittyvää tutkimustietoa sekä tukemalla alan tutkimusta. Tutkimuksen painopisteet liittyvät sisäilman laatuun, lämpöolosuhteisiin, hengitysilman kautta leviäviin hiukkasiin ja sairauksiin sekä huonosta sisäympäristön laadusta johtuviin sairauksiin ja olosuhteisiin.

Apurahat myönnetään hakemusten perusteella ja myös järjestön tai organisaation ulkopuolinen henkilö voi ehdottaa apurahan saajaa säätiön sivuilla Facebookissa tai laittamalla sähköpostiä säätiön sihteerille. Vuoden 2011 apurahojen hakuaika alkaa 15. elokuuta ja päättyy 15.lokakuuta 2011.

Halton Foundationin ensimmäinen apuraha The Center for Courageous Kids leirikeskukselle

Halton Foundation myönsi ensimmäisen apurahansa The Center for Courageous Kids lasten leirikeskukselle, joka sijaitsee Scottscillessä, Kentuckyn osavaltiossa USA:ssa. Keskus on lääketieteellinen leirikeskus, joka tarjoaa ilmaisia kesä- ja viikonloppuleirejä vakavasti sairaille tai vammautuneille lapsille ja heidän perheilleen.

Säätiön apurahan ansioista leirikeskuksen oli mahdollista järjestää viikon mittainen kesäleiri astmaa sairastaville lapsille. Apurahan lisäksi monet Halton USA:n työntekijät osallistuivat leirille vapaaehtoisina avustajina.

”Olemme erittäin otettuja kunniasta vastaanottaa Halton Foundationin ensimmäinen apuraha. Osoittamanne tuki sekä toivomuksenne järjestää astmaan liittyvän tiedon jakaminen hauskana osana lasten leirikokemusta tulee hyödyntämään koko heidän loppuelämäänsä. Kiitos tuestanne ohjelmallemme sekä vakavasti sairaille lapsille, joita varten olemme olemassa”, Roger F. Murtie, The Center for Courageous Kids puheenjohtaja.

 Halton on sitoutunut hyvinvoinnin edistämiseen

Halton keskittyy liiketoiminnassaan hyvinvointia edistävien sisäympäristöjen luomiseen sisäilmajärjestelmien ja sisäympäristönhallinnan sekä ongelmanratkaisun avulla. Haluamme vaikuttaa myös omien työntekijöidemme hyvinvointiin. Halton järjesti tänä keväänä toista kertaa kansainvälisen työntekijöille suunnatun hyvinvointikampanjan, jonka tavoitteena oli edistää työntekijöidemme kiinnostusta oman hyvinvointinsa parantamiseen sekä arjen haasteiden kohtaamiseen liikunnan, elämäntapojen, levon ja palautumisen avulla. Kampanja keräsi huomattavaa innostusta ja lähes 500 työntekijäämme osallistui siihen. Osoituksena hyvinvointikampanjan luomasta innostuksesta viime vuonna haltonilaiset kävelivät kampanjan aikana 2,5 kertaa maapallon ympäri. 

Lisätietoa Halton Foundatio -säätiöstä:

Hallituksen puheenjohtaja
Tarja Takki
Puh.  020 792200

Säätiön sihteeri
Darlene Tinsley
Puh. +1 270-393 7214

Halton Foundation -säätiö
Halton Foundation -säätiö on hyväntekeväisyysjärjestö, joka on perustettu vuonna 2010 auttamaan ihmisiä, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta oman hyvinvointinsa ja sisäympäristön laadun parantamiseen. Halton Foundation myöntää apurahoja vuosittain yleishyödyllisille organisaatioille ja järjestöille, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia sisäympäristöissä. Pyrimme myös keräämään sisäympäristön laadun parantamiseen liittyvää tutkimustietoa ja jakamaan sitä eteenpäin. Säätiö toimii ilman maantieteellisiä rajoja. Lisätietoa säätiöstä löytyy Halton konsernin kotisivuilta: www.halton.com. Säätiön ensimmäinen apuraha myönnettiin The Center for Courageous Kids leirikeskukselle, josta lisätietoa verkossa: www.thecenterforcourageouskids.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs