Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » FMC ALOITTAA HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN PERUSKORJAUKSEN RAKENNESUUNNITTELUN

Finnmap Consulting Oy

FMC ALOITTAA HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN PERUSKORJAUKSEN RAKENNESUUNNITTELUN

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2013 klo 10:15
Julkaisija: Finnmap Consulting Oy

Sweco-yhtiöihin kuuluva FMC Group on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin Olympiastadionin peruskorjauksen ja laajennusosien rakennesuunnittelusta. Sopimuksen arvo on noin 2 Meur. Suomen rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävimpiin rakennuksiin kuuluva Olympiastadion uudistetaan vuoteen 2018 mennessä Suomen nykyaikaisimmaksi ja monipuolisimmaksi suurtapahtumien areenaksi. Hanke toteutetaan Museoviraston valvonnassa  suojelumääräyksiä ja ympäristötietoisen suunnittelun periaatteita noudattaen.

 

Hankkeen laajuus 36 160 brm2 käsittää nykyisen 1938 rakennetun stadionin peruskorjauksen lisäksi mahdollisen uloimpien juoksuratojen avartamisen, avoimien katsomoiden kattamisen sekä uudisrakennuksena urheilumuseon laajennuksen kuin myös muiden tukevien apu- ja tekniikkatilojen rakentamisen. Koko investoinnin arvo on noin 197 Meur.

 

Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen iloitsee, että hankeen suunnittelulle on myönnetty rahoitus tarveselvityksen pohjalta. Toiminta-ajatuksena on, että uudistettu Olympiastadion on Suomen tärkein suurtapahtumien areena sekä liikunnan, urheilun, kulttuurin, viihteen ja turismin kohtauspaikka.

 

Rakennesuunnittelusta vastaava johtaja Jaakko Yli-Säntti kertoo, että kyseessä on vaativuudeltaan ainutlaatuinen hanke Suomessa. Jo rakennuksen massiivinen koko yhdessä suojelutavoitteiden kanssa asettaa kohteelle erityisen korkeat osaamistasovaatimukset, jota varten hankkeen suunnitteluryhmään on nimetty ryhmä alansa parhaita asiantuntijoita. Rakennesuunnittelijoita kiehtoo aina suurten areenojen kattaminen, eikä sen toteuttaminen Olympiastadionillakaan ole rakennusteknisesti mahdotonta, kertoo mm Magnitogorsk Arenan ja Tukholman Tele2 Arenan rakennesuunnitteluun osallistunut Yli-Säntti FMC Groupista.

  

Lisätietoja:

- Maija Innanen, toimitusjohtaja, Stadionsäätiö, puhelin 040 530 5522, email: maija.innanen@stadion.fi

- Markku Varis, toimitusjohtaja, FMC Group, puhelin 0400 478 548, email: markku.varis@fmcgroup.fi

Liitetiedostot

FMC Group on rakennetun ympäristön suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijayritys, joka toimii rakennetekniikan, talotekniikan sekä ympäristö- ja yhdyskuntatekniikan toimialoilla. Yritys on osa kansainvälistä Sweco-konsernia.

 

 FMC Group ja Sweco ovat ympäristötietoisen suunnittelun edelläkävijöitä ja muodostavat yhdessä johtavan ympäristöalan yrityksen, joka edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä. Konsernin palveluksessa on 12 maassa noin 7800 työntekijää, joista 1 700 työskentelee Suomessa. Sweco on listattu NasdaqOMX Tukholman pörssissä.www.fmcgroup.fi, www.swecogroup.se

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs