Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Fira rakentaa pieniä vuokra-asuntoja Rastilaan

 Fira

Fira rakentaa pieniä vuokra-asuntoja Rastilaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2014 klo 10:00
Julkaisija: Fira

Fira ja OP-Pohjola toteuttavat yhteistyössä 76 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa Helsingin Rastilaan. Rastilan rakennushankkeessa Fira pilotoi uudenlaista yhteistyötapaa aliurakoitsijoidensa kanssa. Kolmesta asuinkerrostalosta koostuvan rakennushankkeen rahoittaa Pohjola Asuntorahasto I Ky. Rakennettavilla pienillä asunnoilla tahdotaan vastata pääkaupunkiseudun kasvavaan asuntokysyntään.

Rastilan metroaseman läheisyyteen Retkeilijänkadulle nousevien asuinkerrostalojen rakentaminen aloitetaan alkuvuonna 2014. Asunnot valmistuvat kesällä 2015. Rakennushankkeen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

– Pääkaupunkiseudulla on jatkuva pula hyvien yhteyksien äärellä olevista yksiöistä ja kaksioista. Rastilan rakennushankkeella tuomme osaltamme helpotusta tähän tilanteeseen, sanoo Firan asuntorakentamisen liiketoiminnasta vastaava Henry Salo.

– Rastilaan rakennettavien asuntojen keskikoko on noin 37 neliömetriä. Tämän kokoluokan asunnoille on myös tulevaisuudessa yhä enemmän kysyntää, kertoo Antero Tenhunen Pohjola Asuntorahasto I Ky:stä.

Fira haluaa ratkaista tulevaisuudessa asumiseen liittyviä yhteiskunnallisia haasteita laajentumalla tämän kohteen myötä asuntokehittäjäksi ja -rakentajaksi.

– Tämä tarkoittaa muun muassa uudenlaista asumisen ja palveluiden yhdistämistä sekä käyttäjälähtöistä suunnittelua, Salo kuvailee.

Uudenlaiset toimintatavat takaavat onnistuneen lopputuloksen

– Pilotoimme rakennushankkeessa aliurakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa uudenlaista toimintatapaa, allianssimallia, Salo kertoo.

Allianssimallissa sekä päätoteuttaja, suunnittelijat että valitut aliurakoitsijat sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja yhteiseen kaupalliseen malliin. Uuden yhteistyöpainotteisen mallin avulla pyritään parantamaan rakentamisen laatua. Lisäksi hankkeen tilaaja on vahvasti mukana suunnittelussa, mikä takaa sen, että eri osapuolten välinen viestintä on läpinäkyvää ja tehokasta.

– Yhteistyö Firan kanssa on ollut hyvin tiivistä. Asuntojen rahoittajana ja pitkäaikaisena omistajana olemme myös aktiivisesti mukana vaikuttamassa toteutettaviin ratkaisuihin. Toivomme tämän rakennushankkeen synnyttävän vahvaa molemminpuolista luottamusta, joka parhaimmillaan mahdollistaa pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden asuntorakentamisen saralla, Antero Tenhunen Pohjola Asuntorahasto I Ky:stä toteaa.

 

Lisätietoja:

Henry Salo
Asuntorakentamisen liiketoimintavastaava
Fira Oy
Puh. +358 50 590 2091
Sähköposti: henry.salo(@)fira.fi

 

Fira Oy

Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimii alan modernisoijana. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – allianssirakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Allianssirakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli yli 70 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs