Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Fira Palvelut aloittaa ryhmäkorjaushankkeen Haukilahdessa

Fira Palvelut

Fira Palvelut aloittaa ryhmäkorjaushankkeen Haukilahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 10:00
Julkaisija: Fira Palvelut

Kaksi taloyhtiötä teettää putkiremontin yhdessä

Palvelunäkökulmaa putkiremonteissa korostava Fira Palvelut toteuttaa kahdelle espoolaiselle taloyhtiölle putkiremontin niin sanottuna ryhmäkorjaushankkeena, jossa kaksi vierekkäistä taloyhtiötä teettää putkiremontin yhdessä. Vastaavanlaiset eri taloyhtiöiden yhdessä toteuttamat putkiremontit ovat Suomessa vielä harvinaisia, niitä on toteutettu koko maassa kymmenkunta.

Espoon Haukilahdessa sijaitsevissa As Oy Haukipadossa ja As Oy Haukituvassa on yhteensä  54 huoneistoa. Putkiremontti käynnistyy maaliskuussa ja valmistuu tämän vuoden lopussa.

Kyse on kahdesta vierekkäisestä taloyhtiöstä, jotka ovat molemmat valmistuneet vuonna 1964.

– Koska taloyhtiöidemme hallitusten puheenjohtajat tuntevat toisensa, oli keskusteluyhteys helppo avata putkiremonttiinkin liittyen. Eniten ryhmäkorjaushanke houkutteli mahdollisten säästöjen vuoksi. Tavoitteenamme on saada yhteisen hankkeen kautta säästettyä muun muassa työmaan perustamiskustannuksissa. Ryhmäkorjaushanketta puolsivat myös taloyhtiöiden samankaltaisuus ja käytännössä identtiset pohjaratkaisut. Fira Palvelut valikoitui hankkeen toteuttajaksi sekä hinnan että asukaslähtöisen palvelumallin ansiosta, toteaa As Oy Haukipadon hallituksen puheenjohtaja Kai Nordberg, joka koordinoi putkiremonttia molempien taloyhtiöiden osalta.

Nordbergin mukaan molemmat taloyhtiöt tekivät omilla tahoillaan päätöksen yhteisen putkiremonttihankkeen käynnistämisestä. Koska päätökset on pitänyt saada kaikissa asioissa molemmilta taloyhtiöiltä, on se hidastanut prosessia jonkin verran.

– Varsin mutkattomasti päätökset on kuitenkin tehty ja saatu asiaa eteenpäin. Ehkä asiaa on auttanut se, että esimerkiksi meidän taloyhtiössämme oli kokemuksia lämpö- ja vesiputkien sekä viemäreiden ikääntymisestä johtuneista vesivahingoista. Joten henki on ollut se, että hyvä, että tämä asia saadaan vihdoin hoidettua, Nordberg kertoo.

Ryhmäkorjaushankkeet ovat toistaiseksi varsin harvinaisia. Fira Palveluiden kokemuksen perusteella malli olisi kuitenkin usein mielekäs tapa toteuttaa putkiremontti, etenkin pienemmille taloyhtiöille. Taloyhtiön asukkaille ryhmähanke tuo usein kustannussäästöjä, ja suurempi kokonaisuus mahdollistaa ammattimaisen työmaaorganisaation ja korkeatasoisen asiakaspalvelun.

– Ehdottomasti suosittelen, että taloyhtiöt miettisivät, olisiko projektia mahdollista toteuttaa yhdessä naapuritaloyhtiöiden kanssa. Varsinkin kun samalla alueella talot on usein rakennettu samaan aikaan, myös putkiremontti tulee todennäköisesti eteen samoihin aikoihin, kertoo Fira Palvelujen toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Myös ympäristöministeriö on puhunut ryhmäkorjaushankkeiden eduista ja pyrkinyt edistämään alueellista yhteistyötä niiden lisäämiseksi.

 

Lisätietoja:

Sami Kokkonen
Toimitusjohtaja
Fira Palvelut Oy
Sähköposti: sami.kokkonen(@)fira.fi
Puh. 0400 204 250

Kai Nordberg
Hallituksen puheenjohtaja
As Oy Haukipato
Puh. 050 3500549
kai.nordberg@wspgroup.fi

 

Fira Palvelut Oy
Fira Palvelut Oy on putkiremontteihin erikoistunut kasvuyritys, joka tuo palvelunäkökulman putkiremontteihin ja korjausrakentamiseen. Fira Palvelujen mukaan taloyhtiöillä ja asukkailla on oikeus vaatia parempia putkiremontteja ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja. Sen sijaan, että putkiremontti uhkaisi naapurisopua, voidaan se myös toteuttaa kunkin kotia kunnioittaen ja asukkaiden mielenrauhaa vaalien. Fira Palvelut on saavuttanut korkean, Suomen Asiakastiedon myöntämän Rating Alfa -luokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on yksi osoitus siitä, että Fira Palvelut on luotettava kumppani. Fira Palvelut Oy kuuluu Fira-konserniin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs