Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Finalistien rakentamat pihakalusteet tulevat myyntiin

Taitaja2015

Finalistien rakentamat pihakalusteet tulevat myyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:09
Julkaisija: Taitaja2015

Valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu käynnistyi tänään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. 

Taitaja2015-finaalissa kilpaillaan noin 40 lajin suomenmestaruuksista. Yhtenä kilpailulajina on talonrakennus ja kirvestyö.

Lajin kilpailutehtävät on jaettu kolmelle päivälle. Ensimmäisenä kilpailupäivänä eli tänään finalistit saivat tehtäväkseen rakentaa piirustuksen mukaisen pihakalusteen.

Toisen ja kolmannen kilpailupäivän aikana finalistit rakentavat koristekaivon. Keskiviikkona heidän tehtävänään on saada kaivon alaosa eli varsinainen kaivo-osa valmiiksi. Viimeisenä kilpailupäivänä finalistit rakentavat kaivon yläosan eli katososan. 

Kilpailijat saavat kummastakin tehtävästä piirustukset sekä kirjalliset ja suulliset työohjeet. Aluksi kilpailija suunnittelee työjärjestyksen ja ratkaisee mahdolliset työhön liittyvät tehtävät, minkä jälkeen työt valmistetaan järjestäjän toimittamista materiaaleista.

– Valmiit pihakalusteet ja kaivot menevät myyntiin, mainitsee lajivastaava Mika Rekola.  

Lajivastaavan mukaan koristekaivo vaatii jo aika mittavat rakennus- ja kirvestyötaidot. Myös pihakalusteiden teossa tarvitaan osaamista, sillä niissä on haastavia vino-osia.

– Kiire tulee varmasti. Tänä vuonna työajasta saa myös pisteitä, Rekola kertoo. 

Tuomaristo seuraa kilpailijoiden työskentelyä päivien aikana. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota mittatarkkuuksiin sekä piirustusten ja työohjeiden noudattamiseen.

Lisäksi tuomarit kiinnittävät huomiota työturvallisuuteen sekä työn ja työpisteen siisteyteen.

Talonrakennus ja kirvestyön finaalissa kilpailevat: Robert Pettersson (Axxell), Juha Laukkanen (Pohjois-Karjalan
ammattiopisto), Eemil Vuokila (Ammattiopisto Lappia), Juuso Poutanen (Etelä-Savon ammattiopisto), Ilari Haaramäki (Koulutuskeskus Sedu), Tino Tähtinen (Raision ammattiopisto), Alo Merisalu (Länsi-Uudenmaan ammattiopisto) sekä Joona Karttunen (Oulun seudun ammattiopisto).

Taitaja2015-kilpailun ammattialojen suomenmestaruudet ratkeavat torstaina 7.5.2015 noin klo 16.

 

Lisätietoa:

Lajivastaava 

Mika Rekola

puh. 0447057645

 

Tiedottaja

Peppi Hellén

puh. 0443277488

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs