Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Fescon Oy:lle merkittävä yrityskauppa

Luja-yhtiöt

Fescon Oy:lle merkittävä yrityskauppa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2015 klo 00:00
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Luja-yhtiöihin kuuluva Fescon Oy on ostanut Hiekkapojat Oy:n. Kaupassa koko Hiekkapojat Oy:n osakekanta siirtyy Fesconin omistukseen. Kaupan avulla Suomen toiseksi suurin kuivatuotevalmistaja Fescon laajentaa tuotevalikoimansa käsittämään myös jalostetut hiekka- ja mineraalituotteet. Toiminta jatkuu Hiekkapoikien toimintapaikkakunnilla ennallaan.

Hiekkapojat Oy on vuonna 1980 Raaheen perustettu hiekka– ja mineraalituotteita valmistava yritys, joka on kolmen vuosikymmenen aikana kasvanut merkittäväksi alan toimijaksi. Tällä hetkellä yrityksellä on tuotantolaitoksia Raahessa ja Harjavallassa. Yrityksen liikevaihto oli viime tilikaudella 3,8 milj. euroa.

Yrityksen päätuotteita ovat erilaiset voimalaitoksissa käytettävät peti- eli arinahiekat, joita käytetään voimalaitoksissa täydentämään polttoprosessia. Yhtiöllä on tuoteuutuus, GR-Granuli, joka kestää korkeita polttolämpötiloja ja soveltuu hyvin ympäristöä säästäviin, jätteitä polttaviin voimalaitoksiin.   Tuotevalikoimaan kuuluvat myös luonnonhiekasta tehdyt puhallushiekat sekä lähes pölyämätön erikoistuote OKTO–puhallusrae hiekkapuhallukseen. Merkittäviä tuotteita ovat erilaiset kuivatut hiekoitushiekat sekä piha- ja puutarharakentamisessa käytettävät luonnonkivet sekä ammattilaisten että omakotirakentajien käyttöön. Yhtiö toimittaa myös erikoishiekkoja urheilu- ja golfkentille sekä erikoistuotteita rauta- ja terässulatoille.

Fescon Oy on Suomen toiseksi suurin kuivatuotealan yritys, jonka liikevaihto oli vuonna 2014 14,5 milj. euroa ja henkilömäärä 55 henkilöä. Fescon tarjoaa pitkälle itse kehittämiään kuivatuotteita uudis- ja korjausrakentamiseen. Päätuotteita ovat kuivalaastit ja –betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja –maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet.

- Olemme hyvin tyytyväisiä tehtyyn kauppaan. Fesconin tuotevalikoima kasvaa nyt  kuivatuotealalla, jolla meillä on vahva kokemus. Pystymme entistä kokonaisvaltaisemmin palvelemaan nykyisiä asiakkaitamme sekä saamme myös uuden vahvan tukijalan hiekka- ja mineraalituotteista, sanoo Fesconin toimitusjohtaja Kimmo Peltola.

Lisätietoja:
Fescon Oy, toimitusjohtaja Kimmo Peltola, p. 050-3077 413, kimmo.peltola@fescon.fi

Fescon on Hyvinkäällä ja Haukiputaalla toimiva kuivatuoteyritys. Se tarjoaa pitkälle itse kehittämiään kuivatuotteita uudis- ja korjausrakentamiseen. Fesconin päätuotteita ovat kuivalaastit ja –betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja –maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/luja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs