Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Eteran kolmas toimistotalo harjakorkeuteen Töölönlahdella

Etera

Eteran kolmas toimistotalo harjakorkeuteen Töölönlahdella

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2013 klo 14:38
Julkaisija: Etera

Kolmas Eläkevakuutusyhtiö Eteran rakennuttamista toimistotaloista on noussut harjakorkeuteen Helsingin Töölönlahdella. Pääosin EY:n (aiemmin Ernst & Young) käyttöön tuleva talo valmistuu kesäkuussa 2014.

Uusi toimistotalo sijaitsee Töölönlahdella Finlandia-taloa vastapäätä. ”Talo viimeistelee Töölönlahden uusien toimistotalojen ryppään. Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan, ja ympäristönäkökohdat ovat olleet vahvasti mukana koko ajan. Ympäristövastuullisuus on tärkeä osa Eteran kiinteistösijoittamista”, Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta sanoo.

Modernia ja muuntojoustavaa toimistotilaa

Toimistotalon on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy, joka voitti kohteesta järjestetyn kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun. Talon rakentaa Lemminkäinen Oyj. Modernia ja muuntojoustavaa toimistotilaa tulee viiteen kerrokseen yhteensä noin 11 000 neliön verran. 

”Töölönlahden uudet toimistotalot ovat kaupunkikuvallisesti merkittäviä kohteita, joiden rakentamisessa olemme mielellämme mukana”, sanoo Lemminkäisen pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jussi Niiranen.

”Uusien toimitilojen avulla kehitämme työskentelytapojamme uusimman teknologian tukemana kohti tulevaisuutta. Monipuoliset ja joustavat työtilat tukevat eri alojen asiantuntijoiden välistä luovuutta, yhteistyötä ja tehokkuutta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme parempaa palvelua ja samalla työntekijöillemme viihtyisän työympäristön Helsingin ykköspaikalla. Luoksemme tiedon lähteelle on miellyttävää tulla”, kuvailee Suomen EY:n toimitusjohtaja Harri Pärssinen.

Ympäristöystävällisiä valintoja

Ympäristönäkökohdat ovat olleet Töölönlahdella vahvasti mukana suunnittelun ja rakentamisen kaikissa vaiheissa. EY:n käyttöön tulevalle toimistotalolle haetaan kultatason LEED-ympäristösertifikaattia. LEED-sertifikaatti on rakennusten kansainvälinen ympäristöluokitus, joka mittaa kestävää rakentamista ja vähentää kiinteistöjen ylläpidosta syntyviä kustannuksia sekä ympäristökuormitusta. LEED-sertifikaatin saaminen tarkoittaa mm. vähäpäästöisiä materiaaleja, lämmityksen ja jäähdyttämisen energiankulutuksen minimointia, vettä säästäviä kalusteita ja valaistuksen automaattiohjausta. Eteran rakennuttama, Alma Media Oyj:n ja Ahlstrom Oyj:n käytössä oleva toimistotalo Töölönlahdella sai keväällä kultaisen LEED-sertifikaatin.

Eteran rakennuttamina ja Lemminkäisen rakentamina Töölönlahdelle tulee kaikkiaan kolme toimistotaloa. Alma Median ja Ahlstromin käytössä oleva talo valmistui vuosi sitten. KPMG:n käyttöön tuleva talo valmistuu helmikuussa 2014 ja nyt harjakorkeuteen noussut, EY:n käyttöön tuleva toimistotalo kesäkuussa 2014.

Lue lisää Töölönlahden taloista osoitteesta www.toolonlahdentalot.fi

Lisätiedot

Kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta, Etera, p. 010 553 3637 tai 040 732 5577, timo.sotavalta@etera.fi 
Toimitusjohtaja Harri Pärssinen, EY, p. 040 553 9830, harri.parssinen@fi.ey.com
Johtaja, toimitilarakentaminen PKS, Jussi Niiranen, Lemminkäinen, p. 02071 53208, jussi.niiranen@lemminkainen.com

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa noin miljardi euroa vuodessa 146 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,6 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

EY on globaali tilintarkastuksen, verotuksen ja yritysjärjestelyiden asiantuntija ja liikkeenjohdon konsultti. Näkemyksemme ja korkealaatuiset palvelumme vahvistavat luottamusta pääomamarkkinoiden ja talouden toimintaan kaikkialla maailmassa. Kasvatamme huippuosaajia, joiden yhteistyöllä lunastamme lupauksemme ja rakennamme parempaa työ- ja liike-elämää sekä toimivampaa maailmaa asiakkaillemme, omalle henkilöstöllemme ja yhteisöille, joissa toimimme. Lisätietoja löydät internetistä www.ey.com/fi. Voit myös seurata meitä twitterissä: @EY_Suomi.

Lemminkäinen rakentaa yhdessä asiakkaidensa kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Lemminkäisen markkina-alueena on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessa noin 8 200 ammattilaista. Vuonna 2012 Lemminkäisen liikevaihto oli noin 2,3 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs