Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Espoon Suvelan kappeli esitetään rakennettavaksi

Espoon seurakunnat

Espoon Suvelan kappeli esitetään rakennettavaksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 15:11
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Suvelan kappeli rakennetaan. Valtuusto päättää rakentamisesta kokouksessaan 28.5.2014.

Espoon Suvelaan suunnitellaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoista uutta kappelia. Rakentamiskustannukset ovat herättäneet päättäjissä keskustelua, ja hanke on palautettu niiden vuoksi kahdesti uuteen valmisteluun.

Jatkosuunnittelussa kustannuksia ja mahdollisia rakenteellisia riskejä pyrittiin karsimaan mm. siten, että kappelista poistettiin kellarikerros ja tehtiin teknisten tilojen uudelleen määrittelyä. Kappelin monimuotoisesta arkkitehtuurista ei kuitenkaan ole tingitty. Rakennuksen muodon muuttaminen merkitsisi kokonaan uutta suunnittelua.

Kappelin toteuttamisesta on pyydetty urakkatarjoukset keväällä 2014 ja valmius rakentamisen aloittamiseen on olemassa. Kustannusten alentaminen ei onnistunut odotetusti, vaan hankkeen kustannukset ovat hieman nousseet verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt n. 14,3 miljoonaa euroa, mikä sisältää rakentamiskustannukset, tontin, erillishankinnat sekä hankevarauksen.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 12.5.2014 äänestyksen jälkeen esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Suvelan kappelin rakentaminen käynnistetään saatujen tarjousten ja arvioiden mukaisesti. Lauri Tunkelon muutosehdotus voitti äänin 13-1. Esittelijän pohjaesityksenä oli, että hanketta ei toteuteta ja sen sijaan aloitetaan nykyisen kappelin peruskorjauksen suunnittelu. Tunkelon muutosehdotuksessa esitettyjen perustelujen mukaan peruskorjauksella ei voida poistaa nykyisen kappelin perusongelmia kuten ahtautta, sijaintia ja paikoitustilojen puutetta. Lisärakentaminen puolestaan vaatisi kaavamuutoksen.

Yhteisen kirkkoneuvoston 12.5. kokouksen päätös on osa Suvelan kappelihankkeen valmistelua, rakentamispäätöksen tekee yhteinen kirkkovaltuusto.

Suvelan kappelin rakentamista on valmisteltu vuodesta 2003. Hankepäätös tehtiin 2007 ja syyskuussa 2011 hyväksyttiin hankesuunnitelma. Kappelin suunnittelijaksi valittiin helmikuussa 2012 Lassila Hirvilammi Arkkitehdit Oy, joka tunnetaan mm. Klaukkalan ja Jyväskylän Kuokkalan kirkkojen suunnittelijana.

Suvelan alue kuuluu Espoon tuomiokirkkoseurakuntaan. Uuden kappelin on tarkoitus korvata nykyinen, toimintaan nähden ahtaaksi käynyt Suvelan kappeli. Noin 2500 m2 laajuista uudisrakennusta on suunniteltu Kirstinsyrjän ja Kirstintien kulmaan ja tontti on tarkoitus ostaa Espoon kaupungilta. Kappelin yhteyteen on tarkoitus toteuttaa Espoon kaupungille asukaspuiston tilat vuokrattavaksi.

Lisätietoja
hallintojohtaja Risto Hämäläinen, 050 350 9595, risto.hamalainen@evl.fi

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs