Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Energiatodistus vaaditaan pian myös vanhemmilta rakennuksilta

Cramo

Energiatodistus vaaditaan pian myös vanhemmilta rakennuksilta

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2013 klo 10:42
Julkaisija: Cramo

Cramon ilmatiiviysmittauspalvelun avulla selvitetään, onko rakennus ilmatiivis. Hyvä ilmatiiviys parantaa rakennuksen energialuokkaa merkittävästi ja lisää kiinteistön arvoa, käyttöikää ja viihtyvyyttä. Lisäksi ilmatiivis talo on hyväksi terveydelle. 

Kesäkuun alussa astuu voimaan laki, jonka mukaan myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä vaaditaan energiatodistus. Aikaisemmin todistus on vaadittu uudisrakennuksilta ja yli kuuden asuinhuoneiston rakennuksilta. Energiatodistus kertoo rakennuksen energialuokan ja sisältää suosituksia energiatehokkuuden parantamisesta.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koska määräykset koskevat nyt myös vanhempaa rakennuskantaa, myös pienkiinteistöiltä, kuten omakotitaloilta vaaditaan kesäkuun alussa energiatodistus, kertoo projektipäällikkö Hannu Lammassaari Cramo Finland Oy:stä. 

Uusissa rakentamismääräyksissä korostetaan rakennusten kokonaisenergiatehokkuutta. Ilmatiiviyden parantamisella vaikutetaan nopeimmin, edullisimmin ja helpoimmin rakennusten energiatehokkuuteen. Cramon ilmatiiviyden mittauspalvelu sisältää kaikki mittaamiseen liittyvät toimenpiteet. Ilmatiiviysmittauksilla ja lämpökuvauksilla paikannetaan nopeasti rakennusten mahdolliset vikakohdat.

– Mittauksia saa tehdä RT 80-10974 -ohjeen mukaisesti vain ulkopuolinen taho, eli esimerkiksi rakennusliike ei voi itse mitata ilmatiiviyttä rakentamassaan kohteessa. Teemme Cramolla mittaukset ammattitaidolla ympäri Suomen. Kaikilla asentajillamme on myös tiiviydenmittaajan ja lämpökuvaajan koulutus sekä henkilösertifikaatit, Lammassaari sanoo.

Tiiviysmittauksen tuloksena saadaan rakennusvaipan ilmanvuotoluku q50, jota tarvitaan rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskennassa, jotta rakennuksen energiatodistus saadaan päivitettyä suunnitteluvaiheesta. Q50-luku on nykyisissä asuinrakennuksissa suunnitteluarvona neljä. Uusissa rakennuksissa päästään kuitenkin alle yhden. Mikäli energiakulutuksen laskennassa halutaan käyttää pienempää vuotoilmalukua kuin neljä, on se osoitettava mittaamalla.

Ilmatiiviyden mittaaminen ja lämpökuvaus ovat rakentamisvaiheen tärkeimpiä laadunvarmistusmittauksia. Ilmatiiviys lisää kiinteistön arvoa, käyttöikää ja viihtyvyyttä, ja on hyväksi myös terveydelle. Huonon ilmatiiveyden omaava talo on talvella vetoisa ja kylmä. Lisäksi vuotoilman kuljettama kosteus vaurioittaa rakenteita ja epäpuhtaudet, kuten homeitiöt kulkeutuvat rakenteista huoneilmaan.

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Cramo Finland Oy

Hannu Lammassaari, projektipäällikkö, p. 050 3637922, hannu.lammassaari@cramo.com

 

OS/G Viestintä

Mari Kuusinen, p. 040 1964374, mari.kuusinen@osg.fi

 

Liitetiedostot

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme rakentamiseen liittyviä palveluja.  Cramo on toimialansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramon noin 2 600 työntekijää palvelee 14 maassa 380 toimipisteessä yli 150 000 asiakasta rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kotitalouksia. Vuokrattavia koneita ja laitteita on päälle 200 000. Cramo-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 688 miljoonaa euroa. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Cramo Finland Oy:ssä työskentelee yli 500 työntekijää 58 toimipisteessä ympäri Suomea. Cramo Finland Oy:llä on vuokrattavana yli 60 000 konetta ja laitetta sekä 200 000 m2 siirtokelpoista tilaa. Lue lisää konsernin sivuilta osoitteessa http://www.cramo.com ja Suomen sivustolta http://www.cramo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs