Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Energiansäästöön tarvitaan uusia tapoja

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Energiansäästöön tarvitaan uusia tapoja

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2013 klo 12:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomessa rakennusten käyttämä energiamäärä on suurempi kuin koko teollisuuden yhteenlaskettu kulutus. Kuitenkin teollisuuden energiankulutukseen liittyvä liiketoiminta on paljon suurempaa kuin kiinteistö- ja rakennusalalla.
Kiinteistötalouden professori Seppo Junnila lataa heti alkuun vakuuttavia lukuja. Rakennusten energiankulutus on vuodessa 115 TWh, mikä vastaa kuudentoista ydinvoimalan tuotantoa. Euroja tähän käytetään 13 miljardin edestä vuosittain, kun koko uudisrakentamiseen investoidaan vuosittain miljardi vähemmän. Viime vuonna Suomeen tuotiin erilaisia energiatuotteita yhteensä yli 13 miljardilla eurolla.

Satojen miljardin markkinat
– Energiankulutuksessa 10 prosentin säästöä pidetään helppona ja kannattavana investointina. Energiamääränä tämä merkitsisi rakennusten osalta parin kolmen ydinvoimalan tuotantoa. Jos mennään moderniin hajautettuun energianhallintaan, voivat säästöt olla huomattavasti suurempia. Olemme tehneet pilottilaskentoja jopa 30-90 prosentin tuotoille. Näiden toteutukseen tarvitaan kuitenkin aivan uusia liiketoimintamalleja, kertoo Junnila.  
Ilmastonmuutosmarkkina on maailman nopeimmin kasvava, jo nyt satojen miljardien eurojen markkina. Kun suomalaiset yritykset innovoivat energiansäästöä tuovia investointeja, kyse ei ole vain kotimaan markkinoista vaan maailmanlaajuisista mahdollisuuksista.

Oppivat talot tulevat
Kun energiankulutus jaetaan neljään talotyyppiin eli omakotitaloihin, rivi- ja kerrostaloihin, toimistoihin ja teollisuuteen, muodostavat ne lähes samansuuruiset, noin 30 TWh:n osuudet.
Kuluttajien todellinen kiinnostus energiansäästöön on vähäistä, sillä energian osuus kokonaiskulutusmenoista on varsin pieni, Suomessa keskimäärin neljä prosenttia.
– Tutkimusten mukaan niissä kiinteistöissä, jotka on kytketty on-line-etähallintaan ja joiden energiankulutusta tutkitaan ammattimaisesti koko ajan, lisäsäästöt ovat keskimäärin kymmenen prosentin luokkaa, kertoo Seppo Junnila. Hän näkeekin, että tämä on ensimmäinen askel kohti rakennusten internetiä, jossa rakennukset jakavat ja lukevat tietoa ja näin talot oppivat miten ihmiset kuluttavat energiaa asuessaan. 

Lue koko artikkeli: http://bit.ly/19WaqSn

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs