Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » EMC GROUP MUUTTUU EMC TALOTEKNIIKAKSI 27.10.2010

EMC Talotekniikka

EMC GROUP MUUTTUU EMC TALOTEKNIIKAKSI 27.10.2010

Julkaistu: 27.10.2010 klo 16:00
Julkaisija: EMC Talotekniikka

EMC GROUP MUUTTUU EMC TALOTEKNIIKAKSI 27.10.2010 Talotekniikan ydinpalvelujen tarjontaan ja kehittämiseen vuonna 2007 perustettu EMC Group Oy:n nimi muuttuu EMC Talotekniikaksi. Sen kahdentoista tytäryhtiön toimintaa muutetaan liiketoimintalähtöiseksi muodostamalla neljä liiketoiminta-aluetta. Toimintatapamuutos astuu voimaan vuoden 2011 alusta lukien.

TIEDOTE JULKAISUVAPAA 27.10.10 klo 16.00

EMC GROUP MUUTTUU EMC TALOTEKNIIKAKSI 27.10.2010

Talotekniikan ydinpalvelujen tarjontaan ja kehittämiseen vuonna 2007 perustettu EMC Group Oy:n nimi muuttuu EMC Talotekniikaksi. Sen kahdentoista tytäryhtiön toimintaa muutetaan liiketoimintalähtöiseksi muodostamalla neljä liiketoiminta-aluetta. Toimintatapamuutos astuu voimaan vuoden 2011 alusta lukien.

Nimenvaihdoksen taustalla oli tarve saada konsernin nimi vastaamaan paremmin sen liiketoimintaa.
 – Aikaisempi konsernin emoyhtiön nimi, EMC Group, ei kertonut ulkopuolisille toimialasta mitään.  EMC Talotekniikan toiminta tulee keskittymään talotekniikan toimialaan, EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

EMC Talotekniikan osaaminen muodostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä tuotteet ja esivalmisteet. Yhtiön liikevaihto jakautuu eri liiketoimintayksiköiden kesken siten, että talotekniikan osuus on noin 35 miljoonaa euroa, linjasaneerauksessa ja korjausrakentamisessa 18, teknisten palveluiden 10 ja tuotteiden ja esivalmisteiden 1 miljoonaa.
Entisten tytäryhtiöiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä esimerkiksi asiakassopimuksiin tule mitään muutoksia.

Tavoitteena 10–20 prosentin kasvu vuodessa

– Tavoitteenamme on kasvattaa jokaista liiketoimintayksikköä noin 10–20 prosenttia vuodessa. Myös uusia yritysostoneuvotteluja käydään parasta aikaa, Liukkonen kertoo.

Taloteknisille palveluille on kova kysyntä tällä hetkellä. Talotekniikalla on merkittävin vaikutus kiinteistöjen energiankulutuksen hallinnassa. Kiinteistöt ovat suurin energian kuluttaja 40 prosentin osuudellaan liikenteen ja teollisuuden edellä. Tekniikka kehittyy tällä hetkellä eniten rakentamisen alalla.

– Uskomme, että yhtenä kokonaisuutena pystymme palvelemaan talotekniikan asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme entistä paremmin ja tehokkaammin. Jo vuoden 2009 aikana EMC Group kasvoi Suomen neljän suurimman talotekniikkaan keskittyvän yrityksen joukkoon, Liukkonen toteaa.

Talotekniikan kokonaisratkaisuja kiinteistö- ja teollisuuskohteisiin

EMC Talotekniikkaan kuuluvat toimijat tarjoavat omien erikoisalueittensa lisäksi talotekniikan kokonaisratkaisuja uudis- ja korjausrakentamisen alueella. Kohteina ovat asunto, kerrostalo, liike- ja teollisuuskiinteistöt.

– Teollisuuskohteiden osuus liikevaihdostamme on kaiken aikaa kasvanut. Tällä hetkellä meillä on isoja teollisuus- ja kaivoskohteita mm. Pohjois-Suomessa, useita asunto- ja kiinteistöyhtiöiden putkisto- ja saneerauskohteita sekä talotekniikan erikoisratkaisuja myös vaativiin kohteisiin, Kauppakeskus Kluuvin saneeraustyöt sekä julkishallinnon kohteita, luettelee Liukkonen.

– Isoimmat kohteemme ovat tänä vuonna olleet Tapiolan uuden pääkonttorin lvi-työt sekä isot sairaalakohteet Etelä- ja Pohjois-Suomessa.

Putkiremontit ovat taloyhtiöiden haastavimpia ja aikaa syövimpiä saneeraustöitä. EMC Talotekniikka totuttaa linjasaneeraukset asukasviihtyisyyttä ja energiatehokkuutta parantavilla ratkaisuilla. Kohteittain räätälöitävät Silotek® -talotekniikkaelementit kootaan asiakkaan LVIS-suunnitelman mukaisesti. Tämä nopeuttaa ja tehostaa putkistosaneerauksien tekemistä.

Jatkossa meidät kaikki tavoittaa yhteisestä puhelinvaihteesta p. 020 198 4640.

Lisätietoja, toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen, kimmo.liukkonen@emctalotekniikka.fi, 
puh. 050 911 2448

EMC Talotekniikka Oy on monipuolisia talotekniikan palveluja tuottava yhtiö. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 64 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 350. Yhtiön palkittuja innovaatioita vuonna 2009 olivat Ematorin ja Silotekin kehittämä ratkaisu Tee Parannus –ohjelmassa sekä Emator Vuoden putkiremontti –kisan uusien menetelmien sarjassa. Entiset tytäryhtiöt kuuluvat nyt perustettujen liiketoimintayksiköiden alle seuraavasti: www.emctalotekniikka.fi

Talotekniikka 35 milj €
Sortavalan Sähkö
Elvar Sähköurakointi   
Kaariputki
KSH Tekniikka
Jyväs-Hana

Linjasaneeraus 18 milj. €
Emator
Emator HRS
Rakennusliike Jatsi   

Tekniset palvelut 10 milj. €
LVI Welander   
Sähköpalvelu Lautiainen
Elvar (Huolto)

Tuotteet ja esivalm. 1 milj. €
Silotek

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs