Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Elematic toimittaa maailman suurimman elementtitehtaan Irakiin

Elematic Oy

Elematic toimittaa maailman suurimman elementtitehtaan Irakiin

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2012 klo 12:15
Julkaisija: Elematic Oy

Elementtiteollisuuden tuotantoratkaisuja ja -laitteita suunnitteleva ja valmistava Elematic Oy Ab toimittaa kapasiteetiltaan maailman suurimman elementtitehtaan Irakiin. Tehdas tuottaa elementit 7500 asuinneliömetrille/päivä. Tilaajana on eteläkorealainen Hanwha Engineering & Construction, joka on solminut Irakin valtion kanssa jälleenrakennussopimuksen satelliittikaupungin rakentamisesta Bismayaan Bagdadin lähistölle. Kaupan arvo on lähes 40 miljoonaa euroa.

Elematic rekrytoi 50 uutta työntekijää suunnitteluun, projektinhoitoon ja tuotantoon Nastolan, Riihimäen, Valkeakosken ja Toijalan yksiköihin. Kaikkiaan hanke työllistää 200 ihmistä Elematicissa ja alihankkijayrityksissä projektin aikana.

- Elematic tunnetaan maailmanlaajuisesti elementtiteknologian kehittäjänä, ja olemme toimineet jo pitkään sekä Lähi-idässä että Koreassa. Sopimus on meille erittäin merkittävä ja innoittaa jatkamaan toimintamme vahvaa kehittämistä. Referenssinä mittava tehdas myös vahvistaa asemaamme alan johtavana toimijana, arvioi toimitusjohtaja Mats Jungar Elematic Oy Ab:stä.

Jungarin mukaan sopimusta edelsivät peräti 15 kuukauden myyntityö ja toimituskonseptin valmistelu. Projektiin on varauduttu sekä rekrytoinnein että tuotantotilan lisäyksin. Huolellisesti valmisteltu projekti etenee nyt nopeasti, ensimmäiset toimitukset lähtevät Irakiin jo kolmen kuukauden kuluttua ja koko tehtaan on määrä valmistua 15 kuukaudessa. Kaikki toimitukset tehdään Suomesta.

Irakissa on meneillään laaja jälleenrakentaminen. Infrastruktuuria uudistetaan ja maassa toteutetaan isoja rakennushankkeita. Hanwha Engineering & Construction -yhtymän rakentamaan satelliittikaupunkiin tulee 100 000 asuntoa. Rakennustavaksi on valittu elementtirakentaminen erityisesti nopeuden, laadun ja kustannustehokkuuden vuoksi. Hanwha Engineering on osa Hanwha-yhtymää, joka on Etelä-Korean suurin yrityskonserni. Sen liiketoiminta painottuu Etelä-Korean lisäksi Lähi-itään.

Lisätiedot: Mats Jungar, toimitusjohtaja, Elematic Oy Ab, mats.jungar@elematic.com, p. +358 40 707 4943

 

Suomalainen Elematic Oy Ab on maailman johtava betonielementtitehtaiden ja  tuotantolinjojen toimittaja. Elematicin liikevaihto on noin 55 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on 95 %. Yritys työllistää noin 200 ihmistä. Elematicilla on omat myyntikonttorit USA:ssa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Arabiemiirikunnissa, jälleenmyyjiä on yli 20 maassa. Suomessa Elematicin toimipisteet sijaitsevat Toijalassa (Akaa), Valkeakoskella, Riihimäellä ja Nastolassa. Elematicin toiminta on vakaalla pohjalla: yli 50 toimintavuoden aikana on laitteita toimitettu 100 eri maahan, kaikkiin maanosiin. Laaja asiakaskunta on taannut jatkuvan vakaan ja kannattavan liiketoiminnan. Yrityksellä on sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä ja henkilöstön kehittämisen kansainvälinen laatusertifikaatti Investor in People. www.elematic.com

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs