Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Destian, YIT:n, Meridiamin ja Ilmarisen omistama Tieyhtiö Valtatie 7 Oy allekirjoitti Liikenneviraston kanssa palvelusopimuksen E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritien toteuttamisesta

Destia Oy

Destian, YIT:n, Meridiamin ja Ilmarisen omistama Tieyhtiö Valtatie 7 Oy allekirjoitti Liikenneviraston kanssa palvelusopimuksen E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritien toteuttamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2011 klo 13:35
Julkaisija: Destia Oy

Destian, YIT:n, Meridiam Infrastructure Projects S.á.r.l:n ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen omistama Tieyhtiö Valtatie 7 Oy on allekirjoittanut torstaina 8.12. Liikenneviraston kanssa palvelusopimuksen elinkaarimallilla toteutettavan E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritien rakentamisesta ja ylläpidosta. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 623 miljoonaa euroa.

E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritie toteutetaan elinkaarimallilla, jossa Liikennevirasto tilaa Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:ltä tien suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon ja rahoituksen käsittävän kokonaisuuden myönnetyn sopimusvaltuuden puitteissa. Tieyhtiö on edelleen tehnyt sopimuksen tien rakentamisesta ja kunnossapidosta YIT:n ja Destian muodostaman työyhteenliittymän kanssa.

Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:n omistusrakenne on muodostettu siten, että Meridiam Infrastructure Projects S.á.r.l omistaa yhtiöstä 60 prosenttia ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 19,90 prosenttia. Sekä Destian että YIT:n omistusosuudet yhtiössä ovat 10,05 prosenttia. Hankkeen rahoittajapankit ovat Euroopan Investointipankki, Pohjoismaiden Investointipankki ja Pohjola Pankki Oyj.

Tieosuuden valmistelevat rakennustyöt aloitettiin jo marraskuussa, joilla varmistetaan moottoritien suunniteltu valmistuminen. ”Työmaalla on parhaillaan käynnissä valmistelevat työt, jotka sisältävät muun muassa tielinjan kantojen raivausta, alkukatselmuksia, täydentäviä pohjatutkimuksia ja johtosiirtotöitä. Työmaavahvuus oli marraskuun lopussa noin 60 henkilöä.”, kuvaa rakennusprojektin alkuvaihetta johtaja Hannu Kulju.

Noin 53 kilometrinpituinen tieosuus avataan liikenteelle osittain jo vuonna 2013 ja kokonaisuudessaan vuonna 2014. Kaiken kaikkiaan tiejärjestelyt ovat valmiita vuoden 2015 lopussa. Tien kunnossapidon ja rahoituksen sisältävä sopimuskausi ulottuu vuoteen 2026 saakka.

Lisätietoa:

johtaja Hannu Kulju, p. 0400 681 197

Destia Oy on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Destia rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Palvelut ulottuvat kattavasta maanpäällisestä toiminnasta myös maanalaiseen rakentamiseen. Destia-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 540 miljoonaa euroa, henkilöstöä on keskimäärin 2 000. Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs