Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Destia vetäytyy Pohjois-Norjasta

Destia Oy

Destia vetäytyy Pohjois-Norjasta

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2012 klo 16:55
Julkaisija: Destia Oy

Destian norjalainen tytäryhtiö Alpha Veg AS päätti hakeutua konkurssiin, koska yhtiön liiketoiminta on ollut pitkään raskaasti tappiollista erityisesti kahdesta pitkästä hoitosopimuksesta johtuen. Tytäryhtiön hallitus teki tänään päätöksen konkurssiin hakeutumisesta, koska Destia on päättänyt olla jatkamatta sen toiminnan pääomittamista. Järjestelyllä ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Destian vuoden 2012 tulokseen. Jatkossa Destia keskittyy liiketoimintansa kehittämiseen Suomessa.

Destia aloitti toiminnan Norjassa alkuvuonna 2009. Yhtiön strategisena tavoitteena oli tuolloin alueellinen laajentuminen. Destia voitti tarjouskilpailussa kaksi hoitourakkaa kokonaismarkkinatasoa selkeästi alemmilla hinnoilla.

– Destia lähti Norjan markkinoille tarkoituksena laajentaa toiminta-aluettaan teiden talvihoidossa koko Pohjoiskalotin alueelle. Destialla oli näkemys, että myös Norjassa on mahdollista luoda kannattavaa liiketoimintaa. Valitettavasti kolmen tappiollisen toimintavuoden jälkeen joudumme toteamaan, ettemme onnistuneet tässä tavoitteidemme mukaisesti. Keskitymme nyt ydinliiketoimintojemme kehittämiseen Suomessa, toteaa Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen

Destian Norjan toiminnassa ilmeni taloudellisia vaikeuksia jo keväällä 2010. Seuranneen vuoden aikana toteutetut kehitystoimet eivät johtaneet riittävään toiminnan tehostumiseen. Syksyllä 2011 todettiin, että tavoitteet olivat liian kovat, eikä yrityksellä ole mahdollisuuksia menestyä Norjan markkinoilla.

Ennen päätöstä olla pääomittamatta Norjan tytäryhtiötä Destia tutki myös muut vaihtoehdot. Asiakassopimuksia Norjassa ei kuitenkaan voitu purkaa, ja neuvottelut liiketoiminnan myymisestä päättyivät tuloksetta helmikuun lopussa 2012. Tänään tehty päätös toiminnan lopettamisesta Norjassa tarkoittaa Destian resurssien keskittämistä Suomeen.

Lisätietoa:
toimitusjohtajaHannu Leinonen, p. 020 444 4000

Destia Oy on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Destia rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Palvelut ulottuvat kattavasta maanpäällisestä toiminnasta myös maanalaiseen rakentamiseen. Destia-konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli noin 500 miljoonaa euroa, henkilöstöä on noin 1 600. Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi Alpha Veg AS on Destian sataprosenttisesti omistama Norjan tytäryhtiö. Alpha Vegissä on 35 työntekijää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs