Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Destamaticin puukivet ovat uuden sukupolven kierrätystuotteita

Destaclean

Destamaticin puukivet ovat uuden sukupolven kierrätystuotteita

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2014 klo 09:45
Julkaisija: Destaclean

Kierrätettyä rakennusjätepuuta sisältävät Destaclean puukivet lanseerataan FinnBuild-messuilla lokakuun alussa. Rakennusjätteenä kierrätettyä puuta on kiven tilavuudesta alkuvaiheessa noin 30 prosenttia.

Destamatic Oy:n rakennusjätteistä kehittämät kierrätystuotteet – uusiokomposiittituotteet – ovat uusi tuoteinnovaatio kaikkialla maailmassa.

Tuote on täysin kotimainen. Se on myös EU:n uuden jätedirektiivin mukainen.

Destaclean puukivet tulevat markkinoille kesällä 2015.

Destaclean puukivi on normaalia betoniainesta 30 prosenttia kevyempää, mutta vetolujuudeltaan kestävämpää ja sitkeämpää. Keveyden ansiosta puukivien asennus on helpompaa kuin perinteisten betonikivien. Myös kuljetuskustannukset pienenevät.

Destaclean puukivi valmistetaan kierrätetystä rakennusjätepuusta, joka työstetään ensin puukuiduksi Destamaticin materiaalien kierrätysasemalla Tuusulassa. Sieltä puukuitu kuljetetaan yhtiön Hyvinkään tehtaalle, jossa puukivet valmistetaan.

Kun muina raaka-ainesosina käytetään sementtiä, luonnon kiviainesta ja vettä, nimitetään tuotetta sementtikomposiitiksi. Jatkossa sementtikin on mahdollista korvata kierrätysraaka-aineilla, jolloin niiden osuus yltää jopa yli 95 prosenttiin.

FinnBuildissa esitellyt Destaclean puukivet ovat kooltaan 278mm x 138mm x 60mm (pituus x leveys x korkeus). Messuilla oli esillä pintavärjättyjen puukivien värivalikoimasta kolme sävyä: musta, harmaa ja oranssinpunainen.

Destaclean puukivi on uusiokomposiittituote ja erinomainen vaihtoehto ekologisemman pihapiirin rakentamiseen. Puukivet sopivat pihojen ja pihateiden päällysteiksi ja kestävät hyvin myös henkilöautoliikenteen. Kivien hinta asettuu betonikivien hintojen tasolle.

Destamaticin innovaatio tukee EU:n asettamaa jätedirektiiviä. Sen mukaan kaikkien jäsenmaiden on vuoteen 2020 mennessä kierrätettävä 70 prosenttia kaikesta rakennus- ja purkujätteestä materiaalina. Jätteen polttoa ei hyväksytä vaihtoehdoksi.

Ensi kesän piharakentamisen markkinoille suunniteltu komposiittituotteiden valikoima on FinnBuild-messuilla nähtyä laajempi. Tarkempi valikoima tarkentuu vuodenvaihteen jälkeen.

Ensi vuonna on tavoitteena tuoda markkinoille muistakin uusioraaka-aineista valmistettuja piharakentamisen uusiokomposiittituotteita vaihtoehdoksi perinteisille betonikiville. Näissä on rakennus- ja purkujätteestä sekä teollisuuden sivutuotteista prosessoitujen uusiomateriaalien osuus jopa 95 tilavuusprosenttia.

Myynti: Destamatic Oy:n tuotantolaitos Hyvinkäällä. Jälleenmyyntipisteet selviävät kevään aikana.

Lisätiedot: Kimmo Rinne, teknologiajohtaja, puh. 040 195 9971, kimmo.rinne@destamatic.fi

Kuva-aineisto: www.destamatic.fi/fi/kuvapankki

Destamatic Oy on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja uusiotuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden keräilystä ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien kierrätyskäyttöön.

Uusiokomposiittituotteiden valmistukseen liittyen Destamatic Oy osti betonituotteita valmistavan hyvinkääläisen LS-Betoni Oy:n koko liiketoiminnan uusien kierrätysratkaisujen kehittämis- ja tuotantotarpeisiin keväällä 2014. Destamatic Oy:n liikevaihto on vuonna 2014 noin 7 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 20. www.destamatic.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs