Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Cramo tukee nuorten teknologiataitoja sponsoroimalla ohjelmointikurssin suomalaislukioon

Cramo

Cramo tukee nuorten teknologiataitoja sponsoroimalla ohjelmointikurssin suomalaislukioon

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 08:30
Julkaisija: Cramo

Cramo uskoo, että teknologiataidot ovat rakennusalalla vuosi vuodelta tärkeämpiä, ja siksi yhtiö haluaa varmistaa, että myös alalle siirtyvillä nuorilla on riittävät valmiudet selvitä digitalisoituvassa työelämässä. Tätä tukeakseen Cramo Finland Oy sponsoroi 38 tunnin pituisen Mehackitin ohjelmointikurssin Helsingin kielilukioon.

Rakennuskonevuokraamo Cramo kehittää jatkuvasti omaa toimintaansa vastaamaan entistä paremmin asiakkaidensa muuttuvia tarpeita. Yhtiö haluaa toimia vuokrausalan esikuvana myös uuden teknologian ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä.

– Uuden teknologian ja digitaalisuuden rooli kasvaa kaikilla toimialoilla, eikä rakennusteollisuus ole tässä poikkeus. Rakennusala on digitalisoitumisen osalta vielä lapsenkengissä, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta. Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii kuitenkin paljon uutta osaamista, jota haluamme olla mukana tukemassa, sanoo Cramo Finlandin viestintäpäällikkö Maiju Nupponen.

Kurssin toteuttaa vuonna 2014 perustettu suomalainen startup-yritys Mehackit. Mehackitin lukiokurssin kautta 16–18-vuotiaat pääsevät tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin ja saavat ymmärrystä heitä ympäröivästä alati teknologisoituvasta maailmasta. Mehackit-kursseilla päästään rakentamaan omia projekteja sekä ohjaajan avustamana että omaan tahtiin tekemällä. 

– Aiemmista kursseista saatu palaute on ollut todella positiivista. Monissa kouluissa on koettu, että meidän kurssimmeovat olleet oppilaille sopiva tapa tutustua teknologiaan, sanoo Mehacikitin perustaja ja toimitusjohtaja Henrietta Kekäläinen.

Kursseilla paitsi oppilaat, myös vastuuopettaja pääsevät tutustumaan luovaan ohjelmointiin uudesta näkökulmasta. Mehackitin materiaalit ovat ilmaisia ja koulu voi halutessaan käyttää niitä myöhemmin itsenäisesti. 

– Ensi keväänä järjestettävä Johdatus luovaan ohjelmointiin Processingilla -kurssi tarjoaa lukiolaisille mahdollisuuden tutustua ohjelmoinnin maailmaan kuvataiteen oppiaineen kontekstissa. Opiskelijat saavat kurssilla kosketusta ohjelmointiin ilmiönä ja kehittävät samalla digivalmiuttaan. Kurssin myötä mahdollistuu myös merkityksellinen sidosryhmätoiminta: opiskelijat saavat kontaktin kurssin sponsoroivaan Cramoon, toteaa kurssin vastuuopettaja Erika Perttuli-Borobio Helsingin kielilukiosta.

Koulut ja muut kursseja järjestävät tahot maksavat Mehackitille ohjatuista kursseista. Mehackit ei ole julkisrahoitteinen organisaatio. Yritystukijat auttavat saamaan kursseja kouluihin, joihin kurssien tulo olisi muuten hitaampaa tai vaikeampaa.

– On hienoa, että Cramo lähti mukaan tukemaan Mehackitin toimintaa ja mahdollisti lukiokurssin järjestämisen, Kekäläinen sanoo. 

 

Lisätietoja:

Cramo Finland Oy

Maiju Nupponen, viestintäpäällikkö

GSM 050 361 2314, sähköposti maiju.nupponen@cramo.com

 

OSG Viestintä

Mari Kuusinen

GSM: +358 40 196 4374, sähköposti: mari.kuusinen@osg.fi

Liitetiedostot

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka vuokraa asiakkailleen myös siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo lupaa asiakkailleen aina mainion päivän työmaalla ja kantaa vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa noin 330 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2015 liikevaihto oli 668 miljoonaa euroa. Cramo Finland toimii yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteessä. Cramo Finland on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fi   

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs