Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Cramo ostaa kone- ja laitevuokrausyhtiö Vuokra-Pekat Oy:n Suomessa

Cramo

Cramo ostaa kone- ja laitevuokrausyhtiö Vuokra-Pekat Oy:n Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2015 klo 10:48
Julkaisija: Cramo

Cramo Oyj, 4.2.2015, klo 10.30

Cramo vahvistaa asemaansa suur-Helsingin alueella Suomessa ja ostaa yksityisomistuksessa olevan rakennuskonevuokraamo Vuokra-Pekat Oy:n koko osakekannan.

Vuonna 2004 perustettu Vuokra-Pekat Oy on vahva paikallinen yleislaitevuokraamo Etelä-Suomessa. Yhtiön erityisosaamisaluetta on vuokrausliitännäinen pölynhallinta, jolla alueella se on myös markkinajohtaja Suomessa. Pölynhallintapalvelu täydentää erinomaisesti Cramon vuokrausliitännäisten palvelujen tarjontaa koko maassa.

Vuokra-Pekat tarjoaa Etelä-Suomessa vuokrakalustoa sekä uudisrakentamiseen että kunnostustöihin. Valikoimassa on hyvä tarjonta etenkin yleiskalustoa ja runkovaiheen kalustoa. Yhtiö on erikoistunut myös rakennustyömaiden olosuhdehallintaan ja työturvallisuuteen. Yrityskauppa vahvistaa Cramon markkina-asemaa kone- ja laitevuokrauksessa sekä vuokrausliitännäisten palvelujen tarjonnassa.

”Vahvistamme yrityskaupalla maanlaajuista markkinajohtajan asemaamme rakennustyömaiden olosuhdehallinnassa. Vuokra-Pekat on kehittänyt erinomaisen pölynhallinnan palvelukokonaisuuden, joka sopii erittäin hyvin palveluvalikoimaamme. Etelä-Suomessa Vuokra-Pekat taas täydentää vuokrakalustotarjontaamme, kertoo Cramo Finlandin toimitusjohtaja ja Cramon Itä-Euroopan toimintojen johtaja Tatu Hauhio.

Vuokra-Pekkojen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 4,8 miljoonaa, kannattavuus hyvä ja työntekijöiden määrä 20. Liikevaihdosta noin 60 prosenttia muodostuu perinteisestä kone- ja laitevuokrauksesta ja noin 40 prosenttia pölynhallinnan tuotteista ja palveluista. Vuokra-Pekoilla on pääkaupunkiseudulla kaksi toimipistettä, joista toinen sijaitsee Helsingissä ja toinen Espoossa.

Vuokra-Pekat jatkaa toistaiseksi omana yhtiönään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Reijo Pirhonen.

”Orgaanisen kasvun mahdollisuudet nykyisessä markkinatilanteessa olisivat edellyttäneet kalustokantamme monipuolistamista ja lisäinvestointeja. Omistajien yhteinen tahto oli yrityksen myyminen kotimaiselle ja pörssilistatulle Cramolle. Cramo tarjoaa Vuokra-Pekoille paitsi osaavan organisaation myös monipuolisen kaluston. Uskon, että yhtiöidemme voimavarat yhdistämällä saamme jatkossa aikaan selkeää kasvua, vaikka rakentamisen suhdanteet Suomessa ovatkin haastavat”, sanoo Vuokra-Pekat Oy:n toimitusjohtaja Reijo Pirhonen. 

Vuokra-Pekat tarjoaa ainoana markkinoilla työmaita palvelevaa modulaarista pölynpoistoratkaisua, joka sisältää paitsi työmaan imuroinnin, myös valaistuksen, sähköistyksen ja työturvallisuuden samassa kokonaisuudessa. Cramo uskoo, että pölynhallinnan uudistetut lait ja asetukset tulevat jatkossa lisäämään rakennustyömaiden olosuhdehallinnan palveluiden kysyntää.

Osapuolet eivät julkista yrityskaupan hintaa.

CRAMO OYJ

Vesa Koivula
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Tatu Hauhio, toimitusjohtaja, Cramo Finland Oy, puh: 040 570 1344, sähköposti: tatu.hauhio@cramo.com

Martti Ala-Härkönen, talous- ja rahoitusjohtaja, Cramo Oyj, puh: 040 737 6633, sähköposti: martti.ala-harkonen@cramo.com

 

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki Oy 
Keskeiset tiedotusvälineet
www.cramo.com

 

Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 360 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2013 liikevaihto oli 660 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.cramo.com

Cramo Finland on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Kotimaassa Suomessa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs