Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Caruna uudistaa sähköverkkoaan Kustavissa, Maskussa, Mynämäellä, Nousiaisissa,Taivassalossa ja Vehmaalla viemällä se maan alle kuntalaisten iloksi

Caruna

Caruna uudistaa sähköverkkoaan Kustavissa, Maskussa, Mynämäellä, Nousiaisissa,Taivassalossa ja Vehmaalla viemällä se maan alle kuntalaisten iloksi

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2015 klo 14:40
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi vuonna 2015 maaliskuusta joulukuuhun 125 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Lounais-Suomen pohjoisosassa. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta sähköverkon siirtyessä maan alle suojaan sään vaihteluilta, ja siten sään aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 90 henkilöä ja sen arvo on noin 9 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet maaliskuussa Mynämäellä Kumiruona-Pyhäranta alueella, Maskussa Alho-Ojankulma-Mustakulma alueella, huhtikuussa Maskussa Vähäkorventien kaava-alueella, Vehmaalla Vehmaan keskustan-Järvenrata välisellä alueella sekä tien 194 pohjoispuolella, Kustavissa Rantakulma-Kustavin keskustan alueella ja Mynämäellä Pohjanpään alueella. Toukokuussa alkoi kaivut Mynämäellä Valtatie 8 saneerauksen yhteydessä Taka-Nihattulan alueella.

Tulevat kaivut alkavat heinäkuussa Taivassalossa, Taivassalon keskustan ja Vilun välisellä alueella, elokuussa Maskussa Kulmalan alueella, syyskuussa Maskussa, Valtatie 8 saneeraus-Masku Nousiainen sekä Valtatie 8 saneeraus Takapaltan ylikäytävän alueella sekä Taivassalossa, Taivassalon keskustan, Raumharjun ja Livonsaareen välisellä alueella.

Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

”Projektin aikana viedään maan alle noin 125 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan yli 105 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa 103 kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 2000 asiakasta säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”. Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen Vierimaa päättää.

Carunalla on Kustavin työkohteissa urakoitsijakumppanina Voimatel Oy, Maskussa Eltel Networks Oy ja Vertek Oy, Mynämäellä Eltel Networks Oy ja N3M Power Oy Ab, Nousiaisissa Vertek Oy, Taivassalossa Eltel Networks Oy ja Vehmaalla Voimatel Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja medialle:

Pekka Vierimaa, hankepäällikkö, Caruna, puh. 050 455 7147.

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 310 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs