Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Caruna uudistaa sähköverkkoaan Kauhajoella viemällä sen maan alle

Caruna

Caruna uudistaa sähköverkkoaan Kauhajoella viemällä sen maan alle

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 12:45
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi tämän vuoden maaliskuusta ensi vuoden marraskuuhun 85 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Kauhajoella. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 60 henkilöä ja sen arvo on noin 6,5 miljoonaa euroa.

Kaivut ovat alkaneet jo maaliskuussa Sahankylästä, ja elokuussa Nummijärven suunnalla, josta edetään kohti Hyyppää. Tämän lisäksi loppusyksystä aloitetaan kaapelointi keskustataajaman ja Aronkylän alueilla. Nämä työt jatkuvat ensi vuoden syksylle. Paikkakuntien teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä paikoin voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaanti

”Hankkeen myötä lisäämme alueella n. 2000 asiakasta säävarman verkon piiriin ja mahdollistamme näin heille sujuvamman arjen. Projekti on osa meidän laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa, hankepäällikkö Joonas Hämäläinen Carunasta kertoo.”

”Projektin aikana viedään maan alle noin 85 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan noin 90 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa sekä puretaan vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 110 km kilometriä. Lisäksi lisätään sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", Hämäläinen sanoo.

”Investoinneilla saavutamme entistä vahvemman ja luotettavan sähköverkon asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarpeisiin. Lähivuosina tulemme myös panostamaan pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Hämäläinen päättää.

Carunalla on Kauhajoen työkohteissa urakoitsijakumppanina Pohjolan Werkonrakennus Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja medialle:
Joonas Hämäläinen, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 687 2972

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi 

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 310 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs