Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Caruna maakaapeloi laajasti Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla

Caruna

Caruna maakaapeloi laajasti Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Caruna

Caruna maakaapeloi noin 180 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 110 henkilöä ja niiden arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke kestää vuoden 2016 alusta vuoden 2017 loppuun. Kaivutyöt alkoivat maaliskuussa Mynämäen ja Nousiaisten alueilla. Kaivutyöt alkavat Pyhen ja Mietoisten alueilla huhtikuussa, kesäkuussa Lemun alueella, heinäkuussa Mietoisten alueella ja syyskuussa Askaisten alueella. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 3 500 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, hankepäällikkö Pekka Vierimaa Carunasta kertoo.

”Viemme Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun alueilla maan alle noin 180 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 170 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Pekka Vierimaa päättää.

Carunan Pyhen, Mynämäen, Mietoisten, Nousiaisten, Askaisten ja Lemun työkohteiden urakoitsijakumppanina on Eltel Networks Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle verkonparannustöihin liittyen:
Pekka Vierimaa, hankepäällikkö, Caruna, puh. 050 455 7147.

Caruna Facebookissa: facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs