Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Caruna maakaapeloi laajasti Iso-Kyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla

Caruna

Caruna maakaapeloi laajasti Iso-Kyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 09:35
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 400 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Iso-Kyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla. Hanke parantaa huomattavasti kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushankkeet ovat paikallisesti merkittäviä, sillä ne työllistävät suoraan noin 260 henkilöä ja niiden arvo on noin 26 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeet kestävät pääosin keväästä joulukuuhun 2016. Kauhajoella ja Seinäjoella kaivutyöt alkoivat syksyllä 2015. Iso-Kyrössä, Kurikassa, Närpiössä ja Teuvalla kaivut alkavat alkukeväästä. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Hankkeen myötä lisäämme alueilla noin 11 000 asiakasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Koillismaalla sekä Satakunnassa”, verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

”Viemme Iso-Kyrössä, Kauhajoella, Kurikassa, Närpiössä, Seinäjoella ja Teuvalla maan alle noin 400 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 380 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta. Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon”, Suomi päättää.

Carunan Iso-Kyrön, Kauhajoen ja Närpiön työkohteiden urakoitsijakumppanina on Pohjolan Werkonrakennus Oy. Kurikan, Seinäjoen ja Teuvan työkohteiden urakoitsijakumppanina on Relacom Finland Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätiedot medialle verkonparannustöihin liittyen:
Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna, puh. 040 727 4629.

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs