Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » BETONIASEMAN UUDISTAMINEN LISÄÄ LAMMIN BETONIN TUOTANTOA JA KEHITTÄMISMAHDOLLISUUKSIA

Lammin Betoni Oy

BETONIASEMAN UUDISTAMINEN LISÄÄ LAMMIN BETONIN TUOTANTOA JA KEHITTÄMISMAHDOLLISUUKSIA

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2012 klo 10:30
Julkaisija: Lammin Betoni Oy

Lammin Betoni Oy:n betonituotetehtaan 1,4 Meuroa maksanut betoniaseman uudistus on valmistunut Lammilla. Investointi tehostaa tuotantoa ympäristöystävällisesti, mahdollistaa valmistustekniikan ja laadun kehittämisen sekä lisää työturvallisuutta.


Lammin Betonin tehdas on Suomen nykyaikaisin betonituotetehdas. Tuotannon tehostuminen investoinnin myötä varmistaa toimitusjohtaja Ismo Niemisen mielestä sen, että betonimassaa riittää tuotannon tarpeisiin kaikissa tilanteissa.


– Samalla uudistunut teknologia mahdollistaa aikaisempaa tehokkaamman ja ekologisemman tuotannon. Rationalisointi ei vaikuta henkilöstön määrään.


Betonimassaa kuluu, koska Lammin Betoni on maamme suurin harkkovalmistaja ja Lammi-Kivitalot on ylivoimainen markkinajohtaja kivitalovalmistajien tuoteryhmässä lähes 40 prosentin markkinaosuudellaan. Suomessa valmistetuista harkoista Lammin Betoni tekee joka neljännen. Myös vientinäkymät ovat lupaavat.


Uusi betoniasema mahdollistaa tuotantojohtaja Jussi Salon mukaan erilaisten lisä- ja seosainetekniikoiden hyödyntämisen betonimassan valmistuksessa. Nykyaikainen vaaka- ja annostelutekniikka puolestaan pienentää toleransseja betonimassan valmistuksessa mahdollistaen entistä laadukkaampien tuotteiden valmistuksen.


Uusin tekniikka lisää työturvallisuutta


Suomalaisen Tecwill Oy:n toimittama betoniasema on CE-hyväksytty kokonaisuus ja se täyttää nykyaikaiset turvallisuusmääräykset.


Vuonna 1956 perustettu Lammin Betoni Oy:n tehdas siirtyi nykyiselle paikalleen Lammin keskustaan 1970-luvun alussa. Silloin rakennettiin betoniasema ja tuotelinja. Tehdasta on ajanmukaistettu ja laajennettu vuosien varrella useita kertoja.


Alkuperäistä betoniasemaa ohjasi ihminen. Vähitellen avuksi tuli puoliautomaattinen ohjausjärjestelmä, johon vuonna 1986 valjastettiin automaattiohjaus. Asema oli käytössä pienin päivityksin nyt valmistuneeseen uudistukseen saakka.

Tällä hetkellä tuotannossa työskentelee kolmella tuotantolinjalla kahdessa vuorossa 30 henkilöä. Varsinaisia käyttäjiä eli operaattoreita uudella betoniasemalla on yksi kussakin vuorossa. Varaoperaattoreita koulutetaan parhaillaan lisää.


Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ismo Nieminen, Lammin Betoni Oy, puh. 0207 530 412, s-posti: ismo.nieminen@lamminbetoni.fi

Liitetiedostot

Lammin Betoni Oy on perustettu vuonna 1956. Se on Suomen vanhin ja suurin betonikivien valmistaja. Kansainvälistyvä konserni tunnetaan betonisten harkkojen, kivitalojen, kellariratkaisujen, valmisanturamuottien, muurikivien ja pihakivien innovatiivisena ja laadukkaana valmistajana. Työntekijöitä konsernissa on 80. Liikevaihto vuonna 2011 oli 24,7 milj. euroa.

Lammin Betoni on kehittänyt jatkuvasti toimintaansa ja tuotteitaan sekä pyrkinyt löytämään uusia tapoja betonin hyödyntämiseksi pientalorakentamisessa. Esimerkkejä tästä ovat Lammin ladottavat lämpökivet ja niiden myötä kivitalojen parhaimmistoa edustava tytäryhtiö Lammi-Kivitalot.

Pihojen merkityksen kasvaessa entisestään LammiPiha on tuonut valikoimiinsa uusia tuotteita ja ratkaisuja, jotka ovat ilmeeltään ja värimaailmaltaan toimivasti Lammi-tuoteperhettä täydentäviä.

Uusin tulokas konsernissa on laadukkaisiin perustustuotteisiin keskittyvä Lammi-Perustus, joka valmistaa mm. LammiTassu-valmisanturamuotteja.

Vientitoimintaa konsernilla on lähinnä Venäjälle, Viroon, Ruotsiin ja Norjaan. www.lamminbetoni.fi, www.lammi-kivitalot.fi, www.lammi-perustus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs