Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Baltijski zavod on alkanut rakentaa toista ydinkäyttöistä jäänmurtajaa (60 MW) Atomflotin tilauksesta

Baltijski zavod on alkanut rakentaa toista ydinkäyttöistä jäänmurtajaa (60 MW) Atomflotin tilauksesta

Tiedote.
Julkaistu: 27.07.2016 klo 09:05
Julkaisija: Rosatom

Pietari. 25. heinäkuuta. Toisen sarjavalmisteisen 60 MW:n tehoisen ydinkäyttöisen 22220 –projektin mukaisen Ural –jäänmurtajan kölinlasku pidettiin maantaina OOO Baltijski zavod – Sudostrojenije –telakalla. 

"Etenemme aikataulusta edellä: Uralin kölinlasku oli suunnitteilla kahden kuukauden kuluttua. Me olemme nopeuttaneet Baltijski zavodin tilausten rahoittamista”, sanoi seremoniassa Rosatomin johtaja Sergey Kirienko.  

Hän ilmoitti toivovansa, että kaikki kolme ydinkäyttöistä jäänmurtajaa valmistetaan ajoissa, eli luokan ensimmäinen Arktika-jäänmurtaja valmistetaan vuoden 2017 lopussa, ensimmäinen sarjavalmisteinen Sibir-jäänmurtaja vuoden 2019 lopussa ja toinen sarjavalmisteinen Ural-jäänmurtaja vuoden 2020 lopussa. 

S. Kirienko muistutti myös, että vuonna 2016 ruvetaan suunnittelemaan uuden sukupolven Lider-jäänmurtajaa. 

Kuten aiemmin on kerrottu, FGUP Atomflot ja Baltijski zavod – Sudostrojenije allekirjoittivat 22220 –projektin ensimmäisen ydinkäyttöisen jäänmurtajan rakennussopimuksen elokuussa 2012. Sen hinta on 37 miljardia ruplaa. Baltijski zavod – Sudostrojenije ja valtionkorporaatio Rosatom tekivät toukokuussa 2014 sopimuksen 22220 –projektin kahden sarjavalmisteisen ydinkäyttöisen jäänmurtajan rakentamisesta, sopimuksen hinta on 84,4 miljardia ruplaa.

22220 –projektin jäänmurtajien pituus on 173,3 m ja leveys on 34 m, syväys suunnitellun vesilinjan mukaan on 10,5 m, minimi toimintasyvyys on 8,55 m ja uppouma on 33,54 tuhatta tonnia.

Jäänmurtajilla on kaksireaktorinen ydinvoimalaitos, jossa höyrylähteenä on uuden sukupolven 175 MW:n tehoinen reaktorilaitos RITM-200. Reaktorilaitos on kehitetty erityisesti tätä alusta varten. Aluksen kaksoissyväinen rakenne mahdollistaa sen käytön sekä arktisilla vesialueilla että napapiirialueen jokien suistoissa. 

OOO Baltijski zavod – Sudostrojenije. Yritys on erikoistunut jäänmurtajien ja jääluokan alusten (ydinkäyttöisilla ja dieselkäyttöisilla voimalaitoksilla varustettujen), eri lastien kuljetukseen tarkoitettujen suuralusten sekä sotalaivojen rakennukseen, se tuottaa monenlaisia konepajatuotteita, energialaitteita sekä toimittaa värimetalli- ja teräsvalutuotteita.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs