Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Aurinkosampo on kuuma tuoteuutuus energian säästöön

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Aurinkosampo on kuuma tuoteuutuus energian säästöön

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 09:30
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Aurinkosampo on uudenlainen, Suomessa kehitetty, aurinkoenergiaa tehokkaasti hyödyntävä  lämmitys- ja kuivausratkaisu. Aurinkosampo asennetaan nykyisen lämmityksen rinnalle omakotitaloon, kesämökille, varastoon, halliin tai maatilalle.

Zensolar Oy on keväällä 2016 tuonut markkinoille uuden Aurinkosampo-malliston. ”Suomessa painitaan rakennusten kasvavien kosteusongelmien ja kotitalouksien jatkuvasti kohoavien energialaskujen kanssa - ratkaisuksi näihin ongelmiin olemme kehittäneet Aurinkosampo lämmitys- ja kuivausjärjestelmämme”, kertoo Zensolar Oy:n Pasi Puikkonen. Enemmistö rakennusten energiatarpeesta aiheutuu lämmityksestä. Tästä kuluerästä Aurinkosampo leikkaa merkittävän osan.

Aurinkosampo vähentää ostettavan energian tarvetta korvaamalla sitä aurinkolämmöllä. Aurinkosampo kierrättää lämmintä ilmaa huonetiloissa tai lämpövarastossa. "Aurinkolämpöä on tarjolla päivällä, mutta rakennusten lämmitystarve on suurin yöllä", toteaa Zensolar Oy:n Pasi Puikkonen ja kertoo "Aurinkosampo hyödyntääkin rakennuksen rakenteita ja massoja lämmönvarastointiin ja lämmönjakeluun. Juuri tämä tekee aurinkolämmön hyödyntämisestä Aurinkosammolla erittäin kannattavaa." Rakennuksen lämpövarastona voi toimia rossipohja, kellari, sauna tai muu varastointiin soveltuva tila.

Aurinkosampo kuivaa rakenteita ja poistaa tunkkaisuutta. Suurin rakenteisiin kohdistuva maakosteuden kuorma ajoittuu kesälle, ja silloin on tarjolla paljon kuivaavaa aurinkotehoa. Aurinkosampo tuo kiertävän ilman mukana lämpöä varastoon ja vie samalla kosteaa ilmaa keräimeen. Keräimestä vesi poistuu höyryn osapaineen vaikutuksesta turvallisesti ulos. Aurinkosampo pidentää rakenteiden elinkaarta kuivattamalla. Kuivat rakenteet eivät altistu korroosiolle, homehdu tai rikkoudu veden jäätyessä. Tämän lisäksi kuiva maaperä johtaa lämpöä huonommin kuin märkä. Rakenteiden kuivaus vähentää tällöin syksyn ja talven lämmitysenergian kulutusta.

Aurinkosampo tekee aurinkolämmön hyödyntämisestä Suomen olosuhteissa erittäin kannattavaa. Aurinkosampo-mallistosta löytyy moneen tarpeeseen sopiva ratkaisu:

Aurinkosampo 1,5M3

Aurinkosampo 1,5M -mallisto sopii asennettavaksi katolle tai seinustalle. Puolitoista metriä korkealle keräimelle on helppo löytää sijoituspaikka ja sopivan moduulimäärän voi valita tarvittavan tehon mukaisesti.

Aurinkosampo 3M3

Aurinkosampo 3M -mallistossa keräimen moduulin korkeus on kolme metriä. Moduuli asennetaan kattopinnan mukaisesti. Moduuleja lisäämällä saadaan riittävä pinta-ala ja teho suurempaankin kohteeseen.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt: 

Pasi Puikkonen, Zensolar Oy
p. 040-900 55 57
s-posti pasi.puikkonen@zensolar.fi
www.aurinkosampo.fi

Zensolar Oy

Zensolar Oy on rakennusten energiatehokkuuden ja kuivaamiseen asiantuntija. Vuonna 2014 perustetun yrityksen päätuote Aurinkosampo perustuu vuosikymmenten kehitystyöhön ja toteutettujen kohteiden pitkäaikaisseurantaan. Zensolar Oy:n kotipaikka on Cleantechistä tunnettu Lahti. Yritys on voimaantunut Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n Protomo- ja Kiihdyttämö-kehittämispalvelujen avulla ja saanut merkittävää apua tuotekehitykseen ja pilotointiin TEKESiltä.  

 

Liitetiedostot

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja 

LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu.  www.ladec.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs