Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Arvo 2–rakennus harjakorkeudessaan Kaupin kampusalueella Tampereella

SYK Oy

Arvo 2–rakennus harjakorkeudessaan Kaupin kampusalueella Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 12:04
Julkaisija: SYK Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttaman Arvo 2–rakennuksen harjannostajaisia vietettiin 4.6. Tampereen Kaupissa. SYK Oy rakennuttaa Tampereen yliopiston käyttöön noin 25 000 bruttoneliön uudisrakennuksen. Uudisrakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistäen toimintoja, parantaen tilatehokkuutta sekä hyödyntäen synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä. Projektinjohtourakoitsijana hankkeessa toimii NCC Rakennus Oy. Kohde valmistuu syksyksi 2016.

Rakennuksesta tehdään kestävän kehityksen periaatteiden mukainen, tavoitteena on BREEAM–rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen Very Good taso.Uudisrakennus sijoittuu lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden käytössä olevan Arvo-rakennuksen viereen. Arvo-rakennuksen tilat pysyvät pääosin ennallaan ja rakennukset yhdistetään toisiinsa aula- ja ravintolatiloilla. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 neliömetriä, rakennusten pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Matti Mastosalo, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.  

Uudisrakennukseen sijoitetaan laboratorio-, opetus- ja toimistotiloja. Molempien rakennusten tilat ovat yhteiskäyttöisiä ja täydentävät toisiaan. Alue on vilkas lääketieteen ja opetuksen keskus. Tiloja käyttävät Tampereen yliopiston lisäksi myös Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen teknillinen yliopisto. Välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös Tampereen yliopistollisen sairaalan tilat.

Uudisrakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistäen toimintoja, parantaen tilatehokkuutta sekä hyödyntäen synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä. Rakennukseen siirtyy myös Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen BioMediTech instituutti. Yliopisto keskittää terveydenalan opetuksen ja tutkimuksen näihin tiloihin. Tilat luovat toiminnallista synergiaa, joka on monitieteellisyyttä sekä yli tutkimusalueiden ja tieteenalojen ulottuvaa yhteistyötä. Alueella toimijat tekevät yhteistyötä yli omien toiminta-alueiden, toiminnallisten ja koulutuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen oppimisympäristöhanke.

Rakennukseen sijoittuvista taito-tiloista kehitetään valtakunnallista terveysalan koulutuksen osaamiskeskusta. Ammattilaiset ja opetusryhmät voivat harjoitella yhteistoimintaa ja esimerkiksi potilaan elvyttämistä tai haavojen ompelua olosuhteissa, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti ensiavun tai leikkaussalin olosuhteita ja tilanteita.

”Tämä uudisrakennus on loistava esimerkki resurssiviisaudesta. Muun muassa yhteiskäyttöiset laboratoriot tuovat tehoa tämän ainutlaatuisen talon toimintaan. Tampereen lääketieteen opiskelulle sekä tutkimukselle tämä on suuri panostus ja tuo varmasti alueelle lisää kilpailukykyä” toteaa toimitusjohtaja Mauno Sievänen.

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Hollin mielestä Arvo-2:n rakentaminen on erinomainen esimerkki onnistuneesta osallistavasta suunnitteluprosessista, jota käyttäjien strategisen tavoitteet ovat ohjanneet. Rakennusta ei ole tehty menneen tai olemassa olevan tarpeisiin, vaan edesauttamaan tulevien tavoitteiden toteutumista.

kuvat: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Tilaajan puheenvuoron pitää toimitusjohtaja Mauno Sievänen

 

Työmaakierros ennen juhlaa

Liitetiedostot

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (Syk Oy) on vakavarainen ja innovatiivinen kiinteistönkehittäjä. Syk Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Syk Oy kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opiskelua. Suomen Yliopistokiinteistöt omistavat Suomen valtio sekä pääkaupunkiseudun ulkopuoliset yliopistot. www.sykoy.fi

Lisätietoja:

Aki Havia, johtaja Rakennuttaminen ja ylläpito puh. 040 527 7511 tai aki.havia@sykoy.fi

Mauno Sievänen, toimitusjohtaja, puh. 0400 630 733, mauno.sievanen@sykoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs