Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Ainutlaatuinen viihde- ja media-alan keskus sykkii pian Vantaalla: Aviapolis Studios aloittaa toimintansa 2018

Aviapolis Studios Oy

Ainutlaatuinen viihde- ja media-alan keskus sykkii pian Vantaalla: Aviapolis Studios aloittaa toimintansa 2018

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 16:00
Julkaisija: Aviapolis Studios Oy

 

Vantaalle kohoaa muutaman vuoden sisällä pääkaupunkiseudun uusi viihde- ja media-alan keskus, Aviapolis Studios, jossa elinkeinoelämä ja uusin teknologia kohtaavat. Aviapolis Studios tulee vastaamaan muun muassa suorien tv-tuotantojen, kasvavan peliteollisuuden sekä yleisötapahtumien tuotanto- ja toimitilatarpeisiin. 

Aviapolis Studioiden suunnittelutyö alkaa vuonna 2016 ja rakentaminen keväällä 2017. Toimintansa noin 16 000 neliömetrin toimistotilat ja 5000 neliömetrin venuen kattava keskus aloittaa vaiheittain vuoden 2018 aikana.

Aviapolis Studios on kokonaisuutena poikkeuksellinen.  Puhtaasti viihde- ja tapahtumakäyttöön suunniteltu teknisesti monimuotoinen venue, johon kalustofirmat, koulutustilat ja synergiaan kannustava moderni toimisto-hubi ovat suoraan telakoituneina, takaa ketterät, tämän päivän vaatimukset täyttävät ja kustannustehokkaat tuotantomahdollisuudet. Harvassa Euroopan kaupungissa on enää mahdollista rakentaa vastaavaa lentokentän välittömään läheisyyteen, Aviapolis Studios Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leppilampi kertoo.

Aviapolis Studioiden venue tarjoaa konserteille, puhujatapahtumille, pelialan turnauksille ja yritystapahtumille pitkään pääkaupunkiseudulle kaivatun 3000-5000 ihmistä vetävän rock-klubin ja jäähallin välimuodon.

Suomalaisten prime-time -tuotantojen seuraava koti 

Laajalla toimitilakapasiteetillaan Aviapolis Studios tarjoaa tuotantoyhtiöille ja muille media-alan toimijoille mahdollisuuden toimia tuotantotilojensa välittömässä läheisyydessä.

Sekä MTV:n että YLE:n studiotilat Helsingissä ovat jäämässä modernin television vaatimuksiin nähden auttamatta vanhanaikaisiksi tai poistumassa jopa kokonaan käytöstä.
Aviapolis Studioiden päämäärä on pitää kotimainen parhaan katseluajan televisiotuotanto vahvasti pääkaupunkiseudulla,
Leppilampi toteaa. 

Myös media- ja pelialan ammattikoulutus- ja kehityspuoli elää vahvassa synergiassa ammattituotantojen ja liiketoiminnan kanssa. Aalto-yliopiston kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva Aviapolis Studios tulee olemaan myös kansainvälistä vaihto-opiskelutoimintaa edistävä alan opiskelijoiden hubi. 

Vantaan uusi identiteetti: 24/7 sykkivä lentokenttäkaupunki 

Aviapolis Studioiden tavoite on lunastaa Suomen pääkaupunkiseudun maine Euroopan ”smart citynä” ja houkutella kansainvälisiä vaihto-ohjelmakoulutuksia ja tuotantoja Suomeen. Neuvottelut kumppanuuksista kansainvälisten mediakeskittymien kanssa ovat jo käynnissä. 

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen mukaan Aviapolis Studios tuo tärkeää syvyyttä kehittyvän Aviapolis-alueen toiminnallisuudelle ja tapahtumakirjolle mahdollistamalla monia maailmanluokan tapahtumia, kokouksia ja seminaareja sekä kansainvälisiä konferensseja. Samalla keskus nostaa Vantaan kaupunki-identiteetin uudelle tasolle.

­Aviapolis Studios tulee olemaan osa elävää ja kiinnostavaa kaupunkimielikuvaa ja ruokkimaan alueen monia muita yrityksiä erityisesti majoitus-, ravintola- ja kuljetuspalveluiden osalta. Eläväinen keskus vahvistaa kehitystä, jota Vantaan kaupunki myös toteuttaa kaavoittamalla alueelle asuntoja yhteensä noin 20 000 uudelle asukkaalle.

Aviapoliksesta tulee ympäri vuorokauden elävä lentokenttäkaupunki, jossa järjestetään monen mittakaavan tapahtumia, klubimusiikki soi ja tandoori-kana tuoksuu, Mäkinen visioi.

Aviapoliksen juna-aseman ympäristön maa-alueet omistavan LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä näkee Mäkisen tavoin studioiden sijoittumisen Aviapolikseen erinomaisena asiana, joka toteuttaa LAKin aluekehityksen visiota.

Aviapolis Aseman alueen kehittäjänä teemme siitä merkittävää ja uudenlaista kaupunginosaa, jossa yhdistyvät työ, asuminen ja vapaa-aika erinomaisiin liikenneyhteyksiin sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Aviapolis Studios täydentää loistavasti ajatustamme ”parempaa työtä, parempaa vapaa-aikaa sekä kansainvälisyyttä”, Ala-Heikkilä summaa.  

Aviapolis Studios lyhyesti 

Aviapolis Studios on hallinnointiyhtiö Aviapolis Studios Oy:n konsepti. Hallinnointiyhtiö on neuvotellut Tikkurilantien varrella olevan tontin käytöstä Vantaan kaupungin ja LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n kanssa. LAK vastaa maanomistajana alueen kehittämisestä. Hankkeen tulevista omistus- ja rahoitusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen myöhemmin. Hallintoyhtiö vuokraa kiinteistön pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, vuokraa tilat edelleen ja hoitaa operatiivista toimintaa.

Tilasuunnitelma:

 • Venue 40m x 120 m, 4 800 m2
 • Aula, 1 000 m2 

 • Kahvilat ja ravintolat, 1 000 m2
 • Toimistotilaa, 16 000 m2
 • Varastotilat, 9 375 m2
 • Parkkihalli, 10 000 m2
 • Yhteensä 42 175 m2 

Loistava sijainti ja yhteydet:

 • Lentoaseman välittömässä läheisyydessä.
Kehäradan ja Kehä III varressa, Aviapoliksen asemalla.
 • Junalla: Helsingin keskustaan 30 minuuttia, Tampereelle 1 tunti 40 minuuttia
 • Autolla: Helsingin keskustaan reilu 30 minuuttia, Hämeenlinnaan 1 tunti
 • Lentäen: Lontoo 3 tuntia, Abu Dhabi 8 tuntia, Kittilään 1 tunti 30 minuuttia

Lisätietoja:

Mikko Leppilampi, hallituksen puheenjohtaja
Aviapolis Studios Oy
p. 045 2588582

Karoliina Harjula
hasan communications
p. 040 8600251
karoliina.harjula@hasancommunications.fi

Kuvatekstit:

Aviapolis Studios on viihde- ja media-alan keskus, jossa elinkeinoelämä ja uusin teknologia kohtaavat

Aviapolis Studios sijoittuu Aviapoliksen juna-aseman ja lentokentän välittömään läheisyyteen

Huom. Julkaistavien kuvien yhteydessä mainittava Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Aviapolis Studioiden lanseerausvideo (1,5 min.) ladattavissa: https://vimeo.com/166183927

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs