Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Vuoden Liikuntapaikka 2015 on Kontiolahden Ampumahiihtokeskus

Tampereen Messut

Vuoden Liikuntapaikka 2015 on Kontiolahden Ampumahiihtokeskus

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 11:10
Julkaisija: Tampereen Messut

LIIKUNTAKULTTUURI KAIPAA LISÄÄ LIIKETTÄ JA HUIPPU-URHEILUA

Liikunnan ja hyvinvoinnin suurtapahtuma SGGF 2015 alkoi keskiviikkona 18.3. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuista ja valtakunnallisista KKI-Päivistä muodostuvassa tapahtumassa nähdään 146 näytteilleasettajaa sekä tuhansia liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisia. Runsaan seminaari- ja tietoiskutarjonnan sekä uutuuksien lisäksi messuilla voi nauttia mukaansa tempaavista lajiesittelyistä. Kontiolahden Ampumahiihtokeskus palkittiin avajaisissa Vuoden Liikuntapaikkana 2015. Iltapäivän Vaalipaneelissa kansanedustajaehdokkaita tentataan liikunnan ja hyvinvoinnin tilasta ja tulevaisuudesta.  

Messut avasi Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala, joka nosti puheessaan suomalaisen liikuntayhteisön kahdeksi isoksi tavoitteeksi liikkeen lisäämisen ja huippu-urheilun menestymisen. Suomalaiset liikunta- ja urheilujärjestöt ovat hyväksyneet tavoitteen olla maailman liikkuvin urheilukansa vuonna 2020. Huippu-urheilussa pyrimme olemaan paras Pohjoismaa 2020-luvun aikana.
 
– Meidän on saatava aikaan lisää liikettä. Toinen keskeinen tavoite on suomalaisen huippu-urheilun menestyminen. Nämä tavoitteet eivät ole ristiriidassa keskenään vaan tukevat toisiaan. Suomalainen liikuntakulttuuri vahvistuu kokonaisuudessaan, kun onnistumme näissä kahdessa isossa tavoitteessa. Suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa on käynnistynyt uuden toimintatavan aika. Keskiössä ovat urheilija, liikkuja ja kokonaisvaltaisen kansallinen liikunta- ja urheilukulttuurin arvostaminen ja kehittäminen. Mennyttä ovat toisiaan kampittavat urheilujärjestöt, yksinään puurtavat urheilijat ja liikunnan ja huippu-urheilun vastakkainasettelu. Tätä päivää ovat ilo, innostus, intohimo, yhdessä tekeminen ja respect. Ne synnyttävät tarinoita ja esikuvia, jotka liikuttavat meitä kaikkia, niin tunnetasolla kuin fyysisestikin, toteaa Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala.  
 
Liikkumattomuus on noussut viimeisen vuoden aikana isosti esille yhteiskunnassamme. On laskettu, että liikkumattomuus tuo jopa 2 miljardin euron kustannuksen vuosittain yhteiskunnalle. Summa on valtava.

– Liikkeen lisääminen ei rajoitu pelkästään yksilötasolle vaan mielestäni koko yhteiskunta tarvitsee lisää liikettä ja dynamiikkaa. Suomen julkinen talous on ollut jo vuosia alijäämäinen, työmarkkinatilanne on vaikea, vienti ei vedä, ikääntyvä väestö kasvattaa menoja eikä heikosta talouskasvusta ole talouden epätasapainon korjaajaksi. Maamme tarvitsee kipeästi uusia ratkaisuja haasteisiin. Liikettä tarvitaan lisää paitsi ihmisiin ja organisaatioihin, myös mielentilaamme. Edessä ovat ajat, joissa tarvitsemme aktiivista toimintaa ja päätöksentekoa. Vetreys sekä kropassa että mielessä tulee ottaa täyteen käyttöön, Kaskeala sanoo.

SGGF-messujen avaajan Juhani Kaskealan puhe: www.sggf.fi (Medialle)

Kontiolahden Ampumahiihtokeskus palvelee huippu-urheilua ja urheilukansaa

Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueelta julkistivat avajaisissa Vuoden Liikuntapaikan 2015. Tunnustuksen sai Kontiolahden Ampumahiihtokeskus, josta palkintoa olivat vastaanottamassa Kontiolahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mika Kuusela, kunnanjohtaja Jere Penttilä ja tekninen johtaja Eero Pölönen.

– Kontiolahden Ampumahiihtokeskusta on rakennettu 30 vuoden aikana määrätietoisesti sekä kilpa- ja huippu-urheilun että kaiken kansan liikunnan olosuhdetarpeisiin. Ampumahiihtokeskus mahdollistaa monen lajin kilpa- ja harrastustoiminnan ja lisäksi kohde on Kontiolahden, Joensuun ja lähikuntien asukkaiden kuntoliikunta- ja virkistyspaikka. Ampumahiihtokeskus on maakunnallinen kärkihanke, jolla on merkittävä vaikutus myös matkailijavirtoihin. Suomessa tarvitaan yksi kv-tason ampumahiihtokeskus ja sen paikka on Kontiolahti, sanoo Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen.

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueella toimivat liikuntapaikkarakentamisen virkamiehet yhdessä aluehallintovirastojen liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Tunnustus jaettiin 11. kerran. Kohdetta esitellään SGGF-messuilla 18.–19.3.

Lisätietoa tiedotteessa 18.3.: Vuoden Liikuntapaikka on Kontiolahden Ampumahiihtokeskus, www.sggf.fi (Medialle)

Liikunnan ja hyvinvoinnin vaalipaneeli: Tapetaanko pienet hallinnonalat?

Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry:n järjestämässä Vaalipaneelissa keskustellaan keskiviikkona 18.3. klo 15.30 liikunnan rahoituksesta, liikuntapaikkojen ylläpidon tarvitsemista resursseista, liikunnan tärkeydestä osana ennaltaehkäisevää terveystyötä sekä yleisesti liikunnan ja hyvinvoinnin yhä kasvavasta merkityksestä. Paneelin juontavat UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja Yle Urheilun toimittaja Riikka Smolander, jotka hakevat ehdokkailta vastauksia kysymykseen ”Tapetaanko pienet hallinnonalat?”. Keskustelemassa ovat Marko Asell (SDP), Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), Tiina Elovaara (PS), Annukka Isomaa (Vas.), Pauli Kiuru (Kok.), Riitta Kuismanen (KD), Jouni Ovaska (Kesk.) ja Juhana Suoniemi (Vihr.).

Uutuudet innostavat – lajidemoissa esillä kendo, parkour, Pumptrack, skeittaus ja Street Workout

Messujen Sporttikylässä pidetään tietoiskuja ja lajiesittelyjä. Tampereen kendoklubi Fudo Kamae esittelee vanhaan japanilaiseen miekkailutaitoon perustuvaa kamppailu- ja urheilulajia kendoa. Parkouriin tutustuttaa puolestaan Parkour Akatemian ammattilaiset näyttävissä lajinäytöksissä. Lisäksi Finture Oy:n Street Unit -skeittialueella järjestetään Suomen Rullalautaliiton ja Kaarikoirien Skeittisessarit & Best Trick -kisat. Street Workout -alueella voi testata Street Workout -liikkeitä ja osallistua leuanvetokilpailuun. Tekojääradalla on taitoluistelunäytöksiä ja yleisölle maalintekokisat. Pumptrack-rata on tarkoitettu tasapainoharjoitteluun esimerkiksi pyörällä tai rullaluistimilla. Esillä on myös Suomen Salibandyliitto. Lisätiedot: www.sggf.fi

Seminaarit pureutuvat lasten ja nuorten liikuntatottumuksiin sekä personal trainer -bisnekseen

Seminaareissa nostetaan esille muun muassa menestyksekästä personal trainer- ja kuntokeskustoimintaa, lasten ja nuorten liikuntatottumuksia sekä esteetöntä liikuntapaikka- ja viherrakentamista. Keskiviikkona kuullaan ruotsalaisen Exceed Performance Ab:n koulutuspäällikön Jonas Lissjanisin ajatuksia personal trainer -bisneksestä otsikolla The Keys To a Successful PT business. Torstaina NYT – lapset liikkeelle -seminaari käsittelee huolta lasten ja nuorten liikuntatottumuksista sekä urheilua harrastavien lasten runsaasta yksipuolisesta harjoittelusta. Suomen Olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen puhuu otsikolla Pommi tikittää… nyt huomio lapsiin ja nuoriin! Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori Mikko Julin puolestaan kysyy Liikkuvatko nuoret tarpeeksi ja mistä sen tietää miten paljon ne liikkuvat? OMT Merja Soanjärvi kertoo miten huomioida lasten ja nuorten harjoittelua. Lisätiedot: www.sggf.fi (Ohjelma)

KKI-Päivät: Teemoina liikkumaton elämäntapa ja toimintakulttuurin muutos työelämässä

Merkittävän lisän SGGF-messuihin tuo tänä vuonna valtakunnalliset KKI-Päivät, joka on vuosittain järjestettävä koulutustapahtuma. KKI-Päivillä keskitytään ajankohtaisiin teemoihin, jotka liittyvät matalan kynnyksen liikunnan toteutukseen, rakenteisiin, asemaan ja käytännön esimerkkeihin sekä liikkumattomuuden ehkäisemiseen. Tämän vuoden teemoja ovat liikkumaton elämäntapa ja toimintakulttuurin muutos työelämässä. KKI-Päivät järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Tampereen kaupunki ja Kunnossa kaiken ikää -ohjelma. KKI-Päivien ohjelma: www.sggf.fi (Ohjelma)

SGGF 2015 – Made to move

SGGF on Pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen neljät messut: Sportec, Greentec, Gymtec ja Fysiotec. Tämän vuoden slogan Made to move korostaa sitä, että ihmiset on tehty liikkumaan ja liikuntapaikkoja rakennetaan aktiivista liikkumista varten. Sportec järjestetään 12. kerran, Gymtec 9. kerran, Greentec ja Fysiotec neljännen kerran. SGGF järjestettiin edellisen kerran vuonna 2013, jolloin messuihin tutustui 2333 liikunnan ammattilaista. SGGF-messut toteuttaa Tampereen Messut Oy yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, alan liittojen, yhdistysten ja yritysten kanssa.

SGGF 2015 -messut ja valtakunnalliset KKI-Päivät 18.–19.3.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Avoinna ke 18.3. klo 10–17 ja to 19.3. klo 10–16. Lisätiedot: www.sggf.fi.

Mediamateriaalit, kuvat, videot:
Tiedotteet, puheet, kuvat ja videot sekä median akkreditoitumislomake löytyvät mediasivuilta www.sggf.fi.

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi
Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs