Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Valitse vähäpäästöinen ja turvallinen laite puutarhatöihin

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Valitse vähäpäästöinen ja turvallinen laite puutarhatöihin

Julkaistu: 26.03.2010 klo 15:49
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Puutarhainnostus näkyy laitemyynnissäkin

Sitä mukaa kun auringonpaiste lisääntyy, alkavat puutarhanharrastajat taas suunnitella ja aloitellakin kevään töitä. Suomalaisten into kohentaa pihojaan ja puutarhojaan ei näytä laantumisen merkkejä.

-- Ihmiset seuraavat aktiivisesti television puutarhaohjelmia ja ovat myös valmiita panostamaan puutarhasuunnitteluun, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Pienkonejaoston puheenjohtaja Tuomas Kuivamäki Husqvarnalta kertoo.

Puutarhanhoitosuuntaus leviää meille lännestä käsin. Länsi-Suomessa seurataan Ruotsin mallia, ja pikku hiljaa myös itäsuomalaiset ovat alkaneet kiinnostua aiheesta yhä enemmän.

Saatavilla olevien pienkoneiden ansiosta puutarhanhoidon ei tarvitse olla työlästä. Saatava on niin oksasilppureita kuin pensasleikkureitakin monien muiden tuotteiden lisäksi. Esimerkiksi ruohonleikkuuseen on kehitetty uudenlaisia laitteita, jotka tekevät siitä entistä helpompaa.

-- Perusohje on, että ruoho kannattaa leikata mieluummin liian usein kuin liian harvoin. Kun liian pitkä ruoho leikataan lyhyeksi, nurmelle jäävä katkaistu ruoho estää nurmikon hengittämisen. Sopivan mittaisena leikkuujäte toimii kuten sen pitääkin eli lannoittaa nurmikkoa, Kuivamäki neuvoo.

Taantumakaan ei ole pysäyttänyt puutarhanhoidossa käytettävien pienkoneiden kauppaa.Kuivamäki kehottaa tutustumaan ostettavaan laitteeseen aina tarkoin. Halpatuotteet eivät aina täytä viranomaismääräyksiä esimerkiksi päästövaatimusten osalta.

-- Laitteille on viime vuosina tullut tiukat päästönormit. Halpatuotteiden tekniikka voi olla 25 vuotta vanhaa, eikä tuote näin ollen täytä nykyvaatimuksia. Samoin niiltä puuttuu usein vaatimuksenmukaisuustodistus, eikä takuun toimivuudestakaan voi aina olla varma.

Luotettavalta jälleenmyyjältä ostettu vastuullista merkkiä edustavaa laitetta sen sijaan voi käyttää huoletta. Sen takuu- ja viranomaisasioiden voi luottaa olevan kunnossa.

 

Lisätietoja: 

Tuomas Kuivamäki                                                Hannu Kyyhkynen

Pienkonejaoston puheenjohtaja                               Pienkonejaoston asiamies

Puh. 040 7177 394                                                050 599 4942

 

Teknisen Kaupan ja Palveluiden Yhdistykseen kuuluu 400 yritystä. Jäsenyritysten yhteenlaskettu myynti on noin seitsemän miljardia euroa, ja ne työllistävät noin 20 000 henkeä. Yhdistyksellä on 21 jaostoa, joista yksi on puutarhakoneita, puhaltimia ja sahoja maahantuovia yrityksiä edustava pienkonejaosto. Siihen kuuluvat Black & Decker Oy, Brandt Oy, Elfving Oy Ab, GGP Finland Oy, Hako Ground & Garden Oy Ab, Hautala Service Oy, Husqvarna Oy Ab, J-Trading Oy Ab, Kauppahuone Harju Oy, Makita Oy, Robert Bosch Oy ja S.G. Nieminen Oy. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs