Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » UUSI JÄRJESTÖ LUONNONVARA-ALALLE

UUSI JÄRJESTÖ LUONNONVARA-ALALLE

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 12:31
Julkaisija: Luonnonvara-alat

Metsäalan asiantuntijat ja agrologit ovat perustamassa uutta yhteistä luonnonvara-alan osaajien intresseihin ja edunvalvontaan keskittyvää järjestöä. Tavoitteena on, että uusi järjestö, LUVA – Luonnonvarat ry, aloittaa toimintansa vuoden 2016 alussa.

Metsäasiantuntijoiden ja agrologien yhteishanketta on viety eteenpäin määrätietoisesti jo lähes vuoden verran. Järjestöjen hallitukset kokoontuivat Helsingissä 19. - 20.3.2015 yhteiseen hallitusten kokoukseen. Aika ja tahtotila uuden järjestön perustamiseksi on oikea.

- Meillä on selkeä ja luja näkemys siitä, että uusiutuvilla luonnonvaroilla ja biotaloudella on erittäin merkittävä asema Suomessa jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa, sanoo Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand. – Biotalous on myös vahva globaali kehityssuunta, jossa Suomen asema tulee vahvistumaan. Haluamme alan asiantuntijoiden edustajina olla siinä kehityksessä aktiivisesti mukana.

Järjestöjen mielestä Suomi tarvitsee suoraa ja entistä vahvempaa vaikuttamista myös Euroopan tasolla. Luonnonvara-alojen yhteisellä järjestöllä on leveämmät hartiat viedä asioita eteenpäin. Kyse on sekä työllisyydestä, kilpailukyvystä että suomalaisen hyvinvoinnin säilymisestä.

- Suomi on sen verran pieni maa, että luonnonvarasektorin on viisasta yhdistää voimansa ja hakea synergiaetuja sekä vaikuttamiseen että edunvalvontaan, sanoo Agrologien Liiton hallituksen puheenjohtaja Antti Rantakangas. – Haluamme olla tässä asiassa edelläkävijöitä ja uskomme, että tämä herättää myönteistä kiinnostusta myös muissa luonnonvara-alan asiantuntijoiden ja osaajien erityisryhmissä.

Työministeriön mukaan Suomen biotalous työllistää suoraan yli 300 000 henkeä ja biotalouden viennin arvo on yli 14 miljardia euroa. Biotaloudesta yli puolet perustuu metsiin. Agrobiotalous työllistää noin 40 prosenttia biotalouden työllisistä. Kansallisen biotalousstrategian tavoitteena on synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa lisää vuoteen 2025 mennessä.

- Se on iso joukko ihmisiä, jotka elävät suomalaisista luonnonvaroista, Rantakangas toteaa.- Heillä on suuret mahdollisuudet vaikuttaa Suomen kansantalouteen, työllisyyteen ja hyvinvointiin, mikäli voimavarat kohdistetaan oikein ja tavoitteet rakennetaan yhdessä.

Ensi vuonna aloittava uusi järjestö tulee keskittymään luonnonvaralla toimivien osaajien edunvalvontaan ja alan asioiden edistämiseen niin Suomessa kuin Euroopassa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Håkan Nystrand, 040 761 5176 ja puheenjohtaja Antti Rantakangas, 050 511 3147.

 

 

 

 

Agrologien Liitto ja METO- Metsäalan Asiantuntijat ovat luonnonvara-alalla toimivien edunvalvontajärjestöjä. Jäseniä järjestöissä on noin 12 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla mm. suunnittelijoina, neuvojina, esimiehinä, opettajina, tutkijoina, erityisasiantuntijoina, luonnon-, ympäristönhoidon ja maatalouden, maataloushallinnon sekä ravitsemus- ja elintarviketieteiden eri tehtävissä, erilaisissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs