Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » TTS:n kouluttajat pärjäsivät hyvin Tallinn Florist Cup 2012:ssa

TTS Työtehoseura

TTS:n kouluttajat pärjäsivät hyvin Tallinn Florist Cup 2012:ssa

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2012 klo 14:23
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Tallinn Florist Cup 2012:iin ottivat osaa TTS Työtehoseuran puutarha-alan kouluttajat ja floristimestarit Minna Uusi-Simola ja Tarmo Noormets. Minna Uusi-Simola palkittiin parhaana ulkomaalaisena kilpailijana ja Tarmo Noormets sijoittui toiselle sijalle Viron Mestaruus – kilpailussa.

Viron avoimet kukkasidonnan mestaruuskisat pidettiin 20.5 -22.5.2012 Tallinkin M/S Baltic Queen laivalla, joka kulkee Tallinna – Tukholma – Tallinna väliä. Virossa on järjestetty mestaruuskilpailuja jo vuodesta 1976 lähtien. Nykyään kilpailut ovat avoimia myös ulkomaalaisille kilpailijoille, jotka kisaavat kokonaiskilpailussa ”Grand Prix”- sarjassa. Kilpailu järjestettiin laivalla, koska meri on Virolaisille tärkeä elementti ja merenkulku yhdistävä tekijä eri maiden välillä. Meren välityksellä on kautta aikojen kulkeneet uudet tuulet ja opit Itämeren muista valtioista ja kauempaakin. Kisojen järjestäjä oli MTÜ Eesti Florist ja kilpailuihin otti osaa 18 kukka-alan ammattilaista. Suurin osa kilpailijoista oli virolaisia, mutta kilpailijoita oli tullut myös Venäjältä, Suomesta ja Hollannista asti.

TTS:n puu- ja sisustusalan verstaalla teetettiin pohjat ennalta valmisteltaviin töihin ja tulevat olemaan jatkossa oppilaiden käytössä tilasommitteluharjoituksissa. Kukat Minna Uusi-Simolalle ja Tarmo Noormetsille sponsoroi helsinkiläinen kukkatukku ja työvälineet kansainvälinen kukkatarvikealan yritys.

Osallistujat suunnittelivat kilpailuun ennalta valmisteltavan työn, jonka teemana oli ”On the crest of the wave”, eli suomeksi ”Aallonharjalla”. Vaatimuksena oli se, että työn täytyi olla kaksi metriä johonkin suuntaan ja ainakin 30 % työstä tuli olla kasvimateriaalista valmistettua. Ennalta valmisteltavan työn perusteella finaaliin valittiin 10 kilpailijaa.

Finaaliin päässeet kilpailijat tekivät kaksi yllätystyötä, joiden aiheet paljastettiin finaali paikkojen selvittyä. Ensimmäinen yllätystyö oli Interflora-kimppu jonka aiheena oli ” Kaikin herkimmin tuntein” ja toisena yllätystyönä tehtiin valkoiseen roomalaistyyliseen astiaan sienityönä toteutettu asetelma. ”Yllätystöiden taso oli korkea. Ennalta valmistelluissa töissä oli enemmän hajontaa”, Tarmo Noormets kertoo.  

Töiden arvioinnissa tuomarit kiinnittivät huomiota ideaan, väriin, asetteluun ja tekniikkaan. Taso kilpailussa oli kova. ”Tallinn Florist Cup 2012:ssa painotettiin tekniikkaa, Suomessa arviointi on puolestaan enemmän idea painotteista”, Minna Uusi-Simola kertoo. Suomessa arviointi on usein niin sanotusti suljettua, jolloin tuomarit eivät näe kuka on valmistanut työn. Tallinna Floristi Cupissa arviointi oli avointa ja tuomarit seurasivat kun kilpailijat kokosivat kilpailu töitä. Tuomareina kilpailuissa toimivat: Taivo Piller, Priit Press, Indrek Kaeli ja Ahti Lyra. Kaikki tuomarit ovat kovatasoisia alansa ammattilaisia ja osa heistä aikaisempia kukkasidonnan Viron mestareita.  

Molemmat, Minna Uusi-Simola ja Tarmo Noormets, kehuvat kilpailuiden järjestäjiä ja kilpailuolosuhteita. ”Kisat olivat erinomaisesti järjestetty ja tunnelmalta hyvin rennot ja puitteet upeat”, Tarmo Noormets toteaa.  Kilpailijat otettiin huomioon muun muassa tulkkaamalla ohjeet monelle eri kielelle ja assistenteilla oli lupa viedä juotavaa kilpailijoille kilpailun aikana. Vaikka kilpailu oli kovatasoinen, Minna Uusi-Simola kertoo, että ilmapiiri oli positiivinen, rento ja kannustava.

Kilpailut markkinoitiin hyvin laajamittaisesti, niin ennakkoon kuin jälkeenpäin. Lehdistöä edusti neljä eri lehteä ja julkaisua. Viron päätelevisio-kanava oli myös paikalla ja kilpailusta raportoitiin Viron pääuutislähetyksen loppukevennyksessä ja muiden kanavien uutislähetyksissä. Sponsoreita kilpailulla oli monia eivätkä sponsorit olleet vain kukka-alan yrityksiä. Sponsoreiden joukosta löytyi mm. kenkäkauppa, olut merkki ja auto-alan yritys.

Myös yleisö otettiin huomioon. ”Yllätystöiden esivalmistelut tapahtuivat erillisessä tilassa, mutta kukka-asetelmien koonti tapahtui Baltic Queen yökerhon, Starlight Palacen esiintymislavalla”, Minna Uusi-Simola kertoo. Ennalta valmisteltuja töitä esiteltiin opastettuina kierroksina yleisölle laivan Conference Centerissä. 

Kilpailut olivat monin tavoin tärkeät. Minna Uusi-Simola kertoo, että heille kyseessä oli sekä kilpailu että verkostoitumistarkoituksessa toteutettu matka. TTS:n kouluttajat kertovatkin, että virolaiset oppilaitokset ja kukka-alan ammattilaiset osoittivat kiinnostusta TTS:n kurssitarjontaa kohtaan. Virolle kilpailu on tärkeä sillä he haluavat saada kansainvälisiä vaikutteita ja kehittää kukka-alan osaamistaan eteenpäin.

Lisätietoja
TTS, kouluttaja Minna Uusi-Simola
etunimi.sukunimi@tts.fi
044 7143 741

 

     

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs